Krypto News

Aktienmärkte verzeichnen massiven Abverkauf nach enttäuschenden Quartalszahlen: Wie geht es weiter?

Aktiemarkederne oplevede i går en større nedtur. DAX faldt med 0,92 %, S&P 500 med 2,31 %, og Nasdaq 100 med 3,65 %. Tesla tabte 12,33 % efter skuffende kvartalsresultater. Andre store tab omfattede Alphabet med 5 %, Nvidia med 6,8 %, Meta med 5,6 % osv. Det var et brutalt dyk for tech-sektoren og markedet som helhed. Den europæiske aktiemarked kunne heller ikke undgå nedturen, da Deutsche Börse viser yderligere tab på 0,39 % for DAX.

Analytikernes udtalelser

Bloomberg rapporterer, at efter en skuffende start på kvartalssæsonen for megacaps blev Wall Street bragt ned på jorden, da bekymringerne opstod om, at entusiasmen for kunstig intelligens (AI), som har drevet aktiemarkedets tyrefase, kunne være overdrevet.

En massiv salgsbølge på de store teknologiværdier sendte S&P 500 ned på den værste dag siden december 2022 og brød den bedste periode uden et fald på 2 % siden starten af den globale finanskrise. Endnu værre var tabene på aktiemarkederne for Nasdaq 100, der faldt med over 3,5 %. Alphabet faldt med 5 % efter at have investeret flere ressourcer i at overgå konkurrenterne inden for kunstig intelligens, hvor udgifterne var højere end forventet af analytikere. Teslas tab af profit og forsinkelse med Robotaxi førte til et kursfald på 12 %.

Peter Boockvar fra The Boock Report udtalte: “Investorerne vågner endelig op og indser, at AI-udgifterne i øjeblikket er mere udgifter end indtægter.” Handelssessionen onsdag var endnu en lektion i “konzentrationsrisiko”, som bjørnene ser i et marked, hvor opadgående trend er uforholdsmæssigt drevet af en lille gruppe massive vindere.

Steve Clayton fra Hargreaves Lansdown bemærkede, at dette år kan være starten på samtaler om “So-So-Seven” på aktiemarkederne, da resultaterne fra Tesla og Alphabet ikke er tilstrækkelige til at opretholde deres momentum. “Markedet er ikke imponeret over starten på kvartalssæsonen for mega-tech-værdierne,” sagde Kathleen Brooks, Research Director hos XTB. “Meget afhænger af disse resultater, og vi tror ikke, de vil give klare svar på spørgsmål om effektiviteten og indtjeningspotentialet af AI.”

Top  Investmentstratege warnt vor Fed-Maßnahmen - Kritik an Inflationsmessung und möglichen Zinssenkungen

Efter at have drevet aktierallyet det meste af 2024, ramte Big Tech nu en mur. Handlerne skiftede fra megacaps til de efterslæbende dele af aktiemarkederne, drevet af væddemål om rentesænkninger fra Fed og bekymringer om, at AI stadig skal udbetale sig.

Adam Crisafulli fra Vital Knowledge bemærkede: “Problemet med tech er ikke kun, at indtjeningen ikke er perfekt, men at gruppen stadig er fanget i den kraftige rotation, der begyndte med CPI i juni.” Mange forventede, at anti-tech-rotationen kun ville vare kort tid, og det faktum, at den viser sig at være vedvarende, øger frygten for gruppen og skaber ekstra salgspress.

Faldet i disse aktier medførte, at en del af luften forsvandt fra værdisætningerne. Selvom dette kunne tale for køb, er kvartalssæsonen lige begyndt. Apple, Microsoft, Amazon og Meta Platforms vil fremlægge deres resultater næste uge.

Konklusion

Jose Torres fra Interactive Brokers mener, at aktiekorrektionen langtfra er overstået. Han forklarede: “Vi skrev i går, at der forventes en korrektion på 10-15 % i dette kvartal, hvilket historisk set er årets værste periode.” Udvover vurderingsbekymringer er der også forhåndsindtjening, irrationel begejstring, høje mål for indtjeningsestimater og præsidentvalgene dette kvartal.

Den amerikanske kvartalssæson for det andet kvartal er startet svagere end normalt. Ifølge data fra Bloomberg landede indtjeningen fra S&P 500-virksomheder, der annoncerede deres resultater, så vidt over analytikerforventningerne som siden slutningen af 2022, mens omsætnings overraskelserne var så dårlige som de sidste to år.

Dan Wantrobski fra Janney Montgomery Scott forudsiger: “Vi forventer fortsat, at volatiliteten vil stige i anden halvdel af 2024 – med potentiale for en korrektion på 10-15 % på benchmarks som S&P 500 og Nasdaq 100.” Deres analyse peger i øjeblikket ikke på en sekulær/struktureret afmatning, men snarere på en pause i den reflationære ekspansionscyklus, der startede for nogle år siden.

Top  Årlig generalforsamling i Belships ASA godkendte alle emner som planlagt

Lige før offentliggørelsen af resultaterne nærmede en vigtig teknisk indikator for de amerikanske aktiemarkeder sig historiske ekstremværdier – en vigtig indikator, der tidligere har forudsagt salgsbølger. Den såkaldte 200-DMA, der måler, hvordan S&P 500 udvikler sig i forhold til dette langsigtede mål, blev sidste uge handlede op til 15% over det ifølge Bloomberg sammenkædede data.

Selvom afstanden er blevet mindre – ned til 9 % ved lukningen onsdag -, gik en sådan kløft på over 12 % forud for indeks i 2011, 2018 og 2021. Selvom dette ikke nødvendigvis betyder, at aktiemarkederne er tæt på et krasch, er det dog et advarselssignal for investorer, der bekymrer sig om de høje tech-vurderinger og koncentrationsrisikoen.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button