FinanzenKrypto News

Bank of Korea (BOK) opgraderer betalingssystemet til realtids bruttoafvikling og styrker reguleringen af betalinger fra ‘Big Tech’ for at forbedre tjenesterne og håndtere IT-driftsrisici

BOK planlægger at opgradere BOK-Wire+ betalingssystem til realtids bruttoafvikling inden 2028

BOK (Bank of Korea) vil opgradere sit hurtige betalingssystem, BOK-Wire+, for at muliggøre realtids bruttoafvikling (RTGS) og påtage sig den ISO 20022-standard. Denne opgradering forventes at styrke systemets kapacitet til at imødekomme behovene i det moderne finansielle landskab.

Forberedelser til et potentiel CBDC (central bank digital currency)

I betragtning af de potentielle udfordringer og muligheder forbundet med en central bank digital currency (CBDC) har BOK også haft fokus på forskning og udvikling på dette område. Banken har undersøgt smarte kontrakter, offline betalinger med nærkommunikationsteknologi samt grænseoverskridende transaktioner.

For at teste deres simulerede CBDC-system har BOK forbundet 14 banker og Korea Financial Telecommunications and Clearings Institute (KFTCI) til verifikation. Systemet blev i stand til at håndtere imponerende 2000 transaktioner pr. sekund. Dog kræves yderligere forbedringer for at overvinde kapacitetsbegrænsninger og sikre en problemfri drift.

Fokus på CBDC-baserede tokeniserede indskud

Som en del af deres fortsatte forskning på området vil BOK intensivere CBDC-forskningen og fokusere på CBDC-baserede tokeniserede indskud. Banken har til hensigt at styrke samarbejdet med banker og KFTCI for at udforske og udvikle innovative løsninger inden for denne sektor.

Regulering af kryptoaktiver og deltagelse i diskussioner om Stablecoins

I betragtning af den voksende popularitet af kryptoaktiver anerkender BOK i sin rapport også behovet for en mere kompleks regulering af disse aktiver. Selvom der er gjort fremskridt med indførelsen af rammelovgivning for digitale aktiver, er det fortsat nødvendigt at udvikle en mere fuldstændig regulering, der kan muliggøre kryptokurrencybetalinger.

Top  On-Chain-Kennzahlen von Bitcoin: Experten sehen Potenzial für massiven Wertzuwachs

BOK er også aktivt involveret i diskussioner om Stablecoins og bidrager til at forme fremtidige reguleringer for denne type digitale valutaer.


Kilde: Payment and Settlement Systems Report 2022

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button