Krypto News

Bankchef veruntreute Millionen i Kryptosvindel: Dømt til 24 års fængsel

53-årig bank-CEO dømt til mere end 24 års fængsel for million-svindel

En 53-årig mand fra Kansas, USA, er blevet idømt mere end 24 års fængsel for at have svindlet flere millioner som administrerende direktør (CEO) i en bank. Manden var selv offer for en krypto-svindel.

Mellem maj 2023 og juli 2023 investerede bankchefen mere end 47 millioner dollars af bankmidler i en svindel kendt som “Schweineschlachtung”. Denne type svindel indebærer gradvist at få ofre til at investere mere og mere i en kryptocurrency over tid.

Kirke og investorklub bestjålet

Den 53-årige mand kom i kontakt med bedragerne sidst i 2022 via WhatsApp og endte med at stjæle titusinder af dollars fra en lokal kirke, en investorklub og sin datters college-fond. Han gik med til at overføre 47,1 millioner dollars i alt for at frigøre de påståede krypto-gevinster.

Han erkendte sin skyld for en dommer og erkendte, at han alene var skyld i bankens sammenbrud. Selvom forsikringen tilbagebetalte de mistede 47 millioner dollars, mistede investorer 9 millioner dollars på grund af bankens konkurs.

Advarsler blev ignoreret

Manden ignorerede advarsler fra sine omgivelser om, at han var blevet snydt. En nabo, som han bad om et lån på 12 millioner dollars, opdagede bedrageriet og forsøgte at stoppe investeringen. Senere blev banken opmærksom på de mange overførsler til bedragerne og fyrede CEO’en.

Selv da han blev arresteret, troede den 53-årige stadig på, at han kunne få sine fiktive gevinster tilbage. Anklageren beskrev manden som en “løgner og mester-manipulator”, der forsøgte at skjule sit ansvar for bankens tab. Mange af hans ofre vil sandsynligvis aldrig få deres tab tilbage.

Top  Bitcoin stiger med over 7% - Aktuelt markedsoverblik over kryptovalutaer inklusive Bitcoin & Co.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button