AltcoinsKrypto News

BELARUS WILL LAUNCH DIGITAL VERSION OF THE BELARUSIAN RUBLE FOR CROSS-BORDER PAYMENTS

Den digitale hviderussiske rubel – fremskridt med hviderussisk CBDC

Belarus planlægger at følge i Ruslands fodspor med udviklingen af en centralbankens digitale valuta (CBDC) og har planer om at lancere en digital version af den hviderussiske rubel til brug ved “grænseoverskridende” betalinger.

Ifølge Minsk-Novosti og Interfax har Den Nationale Bank i Republikken Belarus (NBRB) udvalgt lanceringen af CBDC som et af sine mest “betydningsfulde” projekter i de seneste år.

NBRB’s næstformand for bestyrelsen, Dmitry Kalechits, udtalte:

“En af vores mest betydningsfulde projekter på stor skala vil være indførelsen af den digitale hviderussiske rubel og dens anvendelse på grænseoverskridende niveau.”

Moskva udtrykte lignende holdninger sidste måned, hvor ledende politikere antydede, at Ruslands digitale rubel “kunne være kompatibel” med Kinas digitale yuan og andre globale CBDC’er.

Kalechits forklarede, at banken allerede havde en “definition” for CBDC, som den allerede betragter som “lovmæssig betalingsmiddel, der udfører alle funktionerne for penge.”

Han sagde, at mønten ville blive “udstedt af centralbanken” og ville “have samme værdi som kontante versioner af den hviderussiske rubel.”

Den digitale hviderussiske rubel – Hvideruslands CBDC-fremgang

Kalechits’ kommentarer kommer måneder efter, at Pavel Kallaur, bankens guvernør, talte om NRBR’s planer om at skabe en CBDC-“eksperiment” med en “nærmere gruppe af deltagere”.

Ifølge BELTA sagde Kallaur, at både kommercielle “banker og enkeltpersoner” ville deltage i pilotprojektet.

Men guvernøren syntes at være tilbageholdende på det tidspunkt og hævdede, at NRBR skulle “beslutte om realiseringen” af en digital hviderussisk rubel.

Kallaur sagde, at han stadig skulle have præsidentgodkendelse og bemærkede, at en endelig “beslutning ville blive truffet på statsoverhovedets niveau.”

Top  Interne konflikter og uoverensstemmelser med investorer truer fremtiden for Hamster Kombat

Imidlertid ser det ud til, at Ruslands iver efter at fortsætte med sit eget digitale rubel-projekt har opfordret Minsk til at fremskynde sit eget CBDC-projekt.

Kalechits forklarede, at afviklinger med den digitale rubel ville blive juridisk klassificeret som ikke-kontante betalinger.

Denne formulering minder om vilkårene i Moskvas egen CBDC-lov.

Ruslands CBDC-test er allerede i gang, hvor mere end et dusin kommercielle banker nu tester digitale rubel-transaktioner med udvalgte grupper af kunder.

I modsætning til Moskva, der har flirtet med en kryptokursforbud ala Kina, har Belarus forsøgt at tiltrække kryptovirksomheder.

I et forsøg på at tilskynde regionale kryptospillere til at etablere sig i landet har hovedstaden Minsk oprettet Hi-Tech Park, hvor udenlandske kryptovirksomheder tilbydes visumfritagelse og skattefri status indtil mindst 2025.

Medierne rapporterede, at Belarus’ præsident, Alexander Lukashenko, talte om lancering af en CBDC med Elvira Nabiullina, den kryptoskeptiske guvernør for den russiske centralbank, “ved udgangen af maj.”

Kort efter lovede Lukashenko og NRBR at træffe en “passende beslutning” om en CBDC-lancering “ved udgangen af året.”

Men det ser ud til, at banken allerede er kommet tættere på en lancering siden maj, da den forsøger at afstemme sine CBDC-planer med dem, der nu formuleres i Moskva.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button