AltcoinsKrypto News

Berygtet hacker Denis Tokarenko forbundet med russisk organiseret kriminalitetsring, der hvidvasker penge via Bitcoin (BTC)

En forbindelse mellem hackeren Denis Tokarenko, også kendt som Denis Katana, og en russisk organiseret kriminel bande, der er involveret i hvidvaskning af penge gennem Bitcoin (BTC), er blevet afsløret af en spansk dommer. Ifølge rapporter fra El Español valgte den kriminelle organisation, der opererede i den sydøstlige spanske provins Alicante, at bruge digital valuta på grund af dens opfattede “mangel på statslig kontrol”.

The Pandora Papers læk, en samling af 12 millioner dokumenter, der afslører offshore-finansielle aktiviteter hos globale ledere, berømtheder og milliardærer, havde tidligere antydet Tokarenkos involvering som “Bitcoin-czar”. Dokumenterne blev udgivet i 2021 af International Consortium of Investigative Journalists og afslørede forskellige ulovlige aktiviteter som skattesvig, hvidvaskning af penge og skjult formue.

Lokale myndigheder har udtalt, at Maxim Khakimov, en russisk iværksætter, der var ansvarlig for at hvidvaske penge for kriminalsyndikatet, rekrutterede Tokarenko. Khakimov anvendte sofistikerede finansielle teknikker til at overføre og modtage midler fra russiske klienter i Spanien.

Dommeren, der håndterede sagen, udtalte, at Tokarenko, som fungerede som “cybermedhjælper”, gav Khakimov vejledning i at købe Bitcoin og bruge det til at sløre organisationens finansielle transaktioner.

Udover deres ulovlige aktiviteter var Tokarenko og Khakimov angiveligt tæt knyttet og havde et forhold, der strakte sig ud over kriminelle foretagender. Spaniens myndigheder hævder, at da Tokarenko blev anholdt første gang i 2018, hjalp Khakimov sammen med sin advokat med at overføre penge til ham, mens han var bag tremmer. Derudover hævdes det, at de hjalp den cyberkriminelle med at forvalte hans investeringer og endda ansatte lejemordere til at afvikle de gæld, han havde opbygget gennem årene.

Top  Bitcoin-Kursanalyse: Kann Bitcoin über 38.000 US-Dollar steigen oder steht eine Korrekturphase bevor?

Katana blev kendt som en cyberkriminel. I 2018 blev han først anholdt for sin involvering i et sofistikeret computerprogram, der var designet til at angribe hæveautomater over hele verden. På det tidspunkt var Katana i stand til at inficere hæveautomater fra sit hjem, hvilket fik dem til at udlevere kontanter til medskyldige kendt som “muldyr”. De opnåede midler blev derefter hvidvasket gennem forskellige midler, herunder Bitcoin.

Katana’s forbindelse til Bitcoin bliver desuden tydelig gennem hans tilknytning til flere Bitcoin-wallets, hvor han angiveligt har opbygget en formue på over 15.000 Bitcoin. Dommerens seneste udtalelser fokuserede dog på en enkelt digital wallet, der indeholdt 5.000 Bitcoin, og som havde en værdi på omkring 55 millioner euro i perioden for de kriminelle operationer.

Kryptovalutamarkedet har været plaget af en række hackerangreb og svindel siden starten af året, især i tredje kvartal af 2023. Ifølge en rapport fra blockchain-sikkerhedsplatformen Immunefi blev der rapporteret 76 hackerangreb mod krypto- og Web3-projekter og -firmaer i 3. kvartal 2023, hvilket er en betydelig stigning i forhold til de 30 hackerangreb, der blev rapporteret i samme periode i 2022.

Samlet set er der gået ca. 332 millioner dollars tabt til forskellige udnyttelser, hackerangreb og svindel i løbet af september, hvilket markerer en rekordhøj måned for krypto-udnyttelser.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button