BitcoinKrypto News

Bitcoin-ETFs sender Bitcoin-kursen i vejret: Handelsvolumen når ny rekord

Bitcoin-ETFs sørger for et knap udbud

Handelsvolumen af de nye Bitcoin-Spot-ETF’er i USA ramte den 26. februar et all-time high på 2,4 milliarder dollar, hvilket overstiger rekorden fra den første handelsdag! Ifølge den prominente analytiker Eric Balchunas dominerede iShares Bitcoin Trust (IBIT) fra BlackRock markedet og oplevede en handelsvolumen på 1,29 milliarder dollar – en stigning på 30 procent og samtidig en rekord for dagen.

Lige efter sikrede FBTC fra Fidelity sig andenpladsen med en handelsvolumen på 576 millioner dollar. Bemærkelsesværdige kapitaltilførsler blev også rapporteret fra ETF’erne ARK 21Shares (ARKB) og Bitwise (BITB), som kunne indsamle henholdsvis 276 millioner dollar og 81 millioner dollar.

Tilførslerne siden årets start har nu oversteget 5,5 milliarder dollar, hvor IBIT, FBTC, ARKB og BITB med tilførsler på 5,9 milliarder dollar, 4 milliarder dollar, 1,4 milliarder dollar og 1 milliard dollar topper listen. I modsætning hertil oplevede GBTC udstrømninger på 7,4 milliarder dollar.

Michael Saylor fortsætter med at akkumulere Bitcoin

Også tech-mogulen Michael Saylor arbejder på at øge sin Bitcoin-position og købte i går cirka 3.000 Bitcoin til en pris af 51.800 dollar for omkring 155 millioner dollar.

Saylor og MicroStrategy holder nu i alt 193.000 Bitcoin med en nuværende værdi på 10,9 milliarder dollar. Bemærkelsesværdigt er, at denne enorme Bitcoin-position er næsten 78 procent eller 4,7 milliarder dollar i overskud!

Bitcoin-kursstigningen i overblik

Stigningen i handelsvolumen fandt sted samtidig med den kometagtige stigning af Bitcoin, som tirsdag steg til 56.600 dollar. Bitcoin-kursen nåede dermed en toårig højeste stand som data fra CoinMarketCap viser. Dog handles Bitcoin i øjeblikket stadig omkring 17 procent under sit all-time high på 69.000 dollar.

Top  Bitcoin-Preis steigt weiter - Experten warnen vor möglicher Korrektur

Mens området omkring 50.500 dollar viste sig at være en pålidelig støttezone, startede Bitcoin-kursen den seneste rally efter at have brudt gennem modstandsniveauerne på 51.600 dollar og 52.000 dollar.

På timediagrammet af handelsparret var der et gennembrud over en vigtig nedadgående trendlinje med en modstand på også 51.600 dollar.

Bitcoin steg med over 10 procent og brød dermed adskillige barrierer tæt på 55.000-dollar mærket. Ved 57.109 dollar blev der dannet en ny flerugers høj, mens prisen siden da har vist en tilbagegang.

Dog handles Bitcoin stadig over 55.000 dollar og den simple glidende 100-timers gennemsnit, og med den seneste prisstigning er den også over 23,6 Fibonacci retracement-niveauet!

Den umiddelbare modstand ligger tæt på 56.800-dollar mærket. Den næste vigtige modstand kunne være ved 57.000 dollar, over hvilken prisen kan stige mod modstandszonen på 58.000 dollar.

Hvis tyrene fortsætter med at dominere, kunne prisen endda overskride 58.000-dollar mærket og teste 58.800-dollar mærket. Den største hindring er dog nær 60.000-dollar zonen!

Hvis Bitcoin ikke formår at bryde igennem modstandszonen på 57.000 dollar, kan der komme en nedadgående korrektion, og den første umiddelbare støtte nedenunder ligger tæt på 55.600-dollar mærket.

Hvis slutkursen er under 55.600 dollar, kan prisen gennemgå en betydelig tilbagetrækning mod 0,5 Fibonacci retracement-niveauet på 54.000 dollar. Yderligere tab kunne presse prisen mod støttezonen på 53.200 dollar.

Konklusion om Bitcoin-kursspurt

Samlet set er efterspørgslen efter Bitcoin-ETF’er enorm! Men hvorfor er overvågningen af ETF-tilstrømningerne så relevant? Sædvanligvis flyder Bitcoin ind i Bitcoin-ETF’er for at blive holdt langvarigt. Tilførslerne fører derfor til en knaphed i det flydende udbud på spotmarkedet.

Top  Litecoin Prognose: Warum ist der Kurs gefallen und wie steht die Zukunft von Litecoin?

Dette er interessant, da den mængde Bitcoin, der strømmer ind i ETF’er, delvist overstiger mængden af Bitcoin, der bliver sat i omløb af minedrift i samme tidsrum, og da Bitcoins pris følger udbuds- og efterspørgselsens enkle økonomiske mekanisme, er regnestykket ret enkelt:

Mens det flydende Bitcoin-udbud er lavt og bliver yderligere knap på grund af den kommende halvering af Bitcoin, er efterspørgslen efter Bitcoin – hovedsageligt fra kloge penge og ikke detailinvestorer – tydeligvis på et ekstremt højt niveau. Denne dynamik afspejles nu også i prisen!

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button