BitcoinKrypto News

Bitcoin-ETFs überschreiten eine Milliarde US-Dollar: Großes Interesse, aber niedrigere Erwartungen enttäuscht.

Den første Bitcoin-ETF når en milliard dollar i indskud

Efter få dage, hvor den amerikanske børstilsynsmyndighed SEC tillod handel med Bitcoin-fonde, har den første fond nu nået en indskudsgrænse på en milliard amerikanske dollars. Det rapporterer det amerikanske finansmagasin Bloomberg, der siger, at “iShares Bitcoin Trust” (IBIT) nu har nået denne grænse. Dermed er ETF’en fra den amerikanske investeringsfirma BlackRock den mest succesrige blandt de nye tilbud. Tæt herefter følger “Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund” (FBTC) med næsten 900 millioner amerikanske dollar i indskud. I alt blev der lagt omkring tre milliarder amerikanske dollar i de nye investeringsmuligheder i løbet af de fire handelsdage, men Bitcoin-prisen har ikke draget fordel af den store interesse.

Hohe Erwartungen nicht erfüllt

Samlet set viser tallene, at interessen for de frigivne Bitcoin-ETF’er er til stede, men forventningerne var til dels betydeligt højere. Desuden stammer en betydelig del af det nu flydende penge til de nye ETF’er slet ikke fra nye investorer, skriver Bloomberg. I stedet drejer det sig om midler, der flyder fra “Grayscale Bitcoin Trust” (GBTC), som har købt og solgt kryptovalutaen siden 2013. Det er nu også blevet omdannet til en ETF – med relativt høje gebyrer – hvilket har resulteret i en udtrækning på 1,6 milliarder amerikanske dollar alene derfra, skriver det amerikanske magasin. Det kunne endda være en årsag til, at Bitcoin-prisen for nylig er faldet markant, spekulerer Financial Times.

SEC tillod handel med Bitcoin-fonde sidste uge, hvor tre amerikanske børser fik lov til at opføre i alt elleve Bitcoin-ETF’er. I modsætning til tidligere tilgængelige finansielle produkter investerer de ansvarlige fondsselskaber direkte i Bitcoin via fonden og sælger fondsandele via børsen. Når man køber en af disse, erhverver man ikke Bitcoin, men kun en andel af fonden. Frigivelsen er især vigtig på grund af den globale rækkevidde af de amerikanske handelspladser og forenkler adgangen til den vigtigste kryptovaluta. Det skal dog stadig vise sig, om interessen for dette går ud over den hidtidige målgruppe, og om f.eks. institutionelle investorer også vil begynde at handle med det.

Top  Bitcoin-mining viser sig at være afgørende for ren energi og netbalancering, ifølge nyt arbejdspapir fra tidligere CEO'er.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button