BitcoinKrypto News

Bitcoin-Kurs erreicht erstmals seit 2021 wieder 50.000 Dollar – Spekulation um Genehmigung von ETFs treibt Nachfrage an

Bitcoin stiger og bryder 50.000 dollar

Bitcoin oplever i øjeblikket en stigende efterspørgsel, og tirsdag brød den digitale valuta for første gang siden slutningen af 2021 den magiske grænse på 50.000 dollar (46.445 euro). På formiddagen steg prisen på Bitcoin til 50.328 dollar, faldt derefter lidt til 49.950 dollar, men observatører forventer en yderligere stigning.

En af årsagerne til denne stigning er den amerikanske børsmyndighed SEC’s godkendelse af de første Bitcoin-indeksfonde den 10. januar. Disse Exchange Traded Funds (ETF’er) afspejler kursen på den digitale valuta og gør det muligt for investorer at investere i Bitcoin uden at skulle købe den direkte.

Udsigten til godkendelse af Bitcoin-ETF’er havde tidligere fået kursen på den virtuelle valuta til at stige markant. Alene i tiden siden den 22. januar steg prisen med 25 procent, efter at valutaen i begyndelsen af januar brød grænsen på 45.000 dollar, hvilket var det højeste niveau siden april 2022.

En anden faktor, der påvirker kursen, er det kommende “Halving” af Bitcoin, hvor hastigheden af nye enheder reduceres ved at halvere belønningen for at mine bitcoins. Dette sker cirka hvert fjerde år og har historisk set ført til markante kursstigninger. Det sidste “Halving”-event fandt sted i maj 2020, og det næste forventes i maj i år. Mængden af Bitcoin er begrænset.

Det er dog værd at bemærke, at Bitcoin ikke altid har haft en stabil kurs. I 2020 nåede Bitcoin sit hidtil højeste niveau på næsten 69.000 dollar, men en række skandaler medførte en nedgang. Blandt andet gik den næststørste kryptocurrency-platform FTX konkurs sidste år, og chefen Sam Bankman-Fried står over for op til 110 års fængsel for påstået underslæb af kundemidler. I november blev Changpeng Zhao, grundlæggeren og tidligere chef for den største kryptocurrency-platform Binance, anholdt i USA for hvidvaskningsanklager.

Top  Kryptomarkedet stiger i kølvandet på svage jobtal i USA: Bitcoin kursen overstiger 60.000 $

På baggrund af godkendelsen af Bitcoin-Indexfonde advarede Gary Gensler, chefen for SEC, investorer om at være forsigtige med investeringer i Bitcoin, da det er “spekulativt og meget volatilt”. Han påpegede også, at valutaen tidligere er blevet brugt til hvidvaskning og andre ulovlige aktiviteter, og at der er utallige risici forbundet med investeringen. SEC blev tvunget til at godkende indeksfondene efter en domstolsafgørelse. (AFP)

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button