Krypto News

Bitcoin-Kurs in Wahrheit nur knapp über Rekord von 2017

Bitcoin (BTC) har i øjeblikket en værdi på kun 20.000 amerikanske dollars, i det mindste når kursen på den førende kryptocurrency korrigeres for inflation.

Ifølge data fra U.S. Inflation Calculator ligger den faktiske pris på Bitcoin stadigvæk på samme niveau som i 2017 og har altså stagneret i seks år.

Det er dog vigtigt at bemærke, at det gamle rekordhøje niveau fra 2017 sidenhen er blevet pulveriseret af det nye all-time high på 69.000 amerikanske dollars.

Hvis man tager inflationen med i betragtning, bliver man dog skuffet over Bitcoin-kursen. Hvis man i 2017 købte 1 BTC til kursen på 20.000 amerikanske dollars, ville den i dag den 25. august 2023 være værd omkring 24.942 amerikanske dollars. Dette er skræmmende tæt på den nuværende Bitcoin-kurs på 25.930 amerikanske dollars, som data fra Cointelegraph Markets Pro og TradingView viser. Med andre ord er udviklingen i BTC-kursen – målt ud fra den faktiske værdi – stort set uændret i løbet af de sidste seks år.

Kryptoeksperten BTCGandalf fra mining-virksomheden Braiins bemærker tørt på Twitter, at “målt i inflationsjusterede amerikanske dollars er Bitcoin i øjeblikket kun marginalt over rekordhøjen fra 2017”.

Krypto-communityen er endda nogle gange endnu mere pessimistisk og påpeger, at denne beregning kun er baseret på officielle inflationsdata. Den reelle værdidevaluering kan være endnu højere og dermed have skyllet den nuværende værdi af Bitcoin under tidligere højdepunkter.

Andre mener – måske med desperationens mod – at denne omstændighed blot understreger Bitcoins funktion som en værdibevarende enhed. BTCGandalf undrer sig også over, at den stagnende værdiudvikling i kryptomarkedets leder ikke får mere opmærksomhed.

Ifølge U.S. Debt Clock beløber USA’s statsgæld sig i øjeblikket til over 32,7 billioner amerikanske dollars.

Top  Ny ETF kombinerer investeringer i Bitcoin og guld - Stop That!

Inflationen forbliver et varmt emne i USA, særligt i forhold til risikobehæftede finansielle produkter som kryptocurrencies. Selvom stigningen i inflationen langsomt aftager, hviler investorernes og spekulanternes håb primært på den amerikanske centralbank, som med sin rentepolitik sidder ved det vigtigste instrumentbræt for at bekæmpe denne udvikling.

Den 25. august vil centralbankchef Jerome Powell annoncere noget vigtigt i forbindelse med den årlige Jackson Hole Economic Symposium, og hans udtalelser vil sandsynligvis igen have umiddelbar indflydelse på Bitcoin-kursen.

Keith Alan, analytiker hos kryptodatafirmaet Material Indicators, advarer derfor på Twitter om at “forberede sig på en test af det laveste niveau og ny afbrudt volatilitet”. Han tilføjer også, at “en dobbelt bund ville være et godt grundlag for en ny opadgående bevægelse, mens et lavere bundiveau baner vejen for bjørnene”.

Binance, den førende kryptobørs, viser i sin ordrebog, at der stadig er mangel på tilstrækkelig likviditet over 25.000 amerikanske dollars, hvilket i det mindste åbner døren for en pludselig opadgående bevægelse.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button