BitcoinKrypto News

Bitcoin-Kurs skyder i vejret efter attentat på Trump

Bitcoin på himmelflugt efter angreb på Trump

Kursen på kryptovalutaen Bitcoin steg overraskende til over 60.000 dollars i løbet af natten til søndag. Årsagen til den pludselige prisstigning synes at være et bevæbnet angreb på den tidligere amerikanske præsident Donald Trump under en valgkampbegivenhed i delstaten Pennsylvania. Denne udvikling kommer efter en periode med betydelige kursudsving i de seneste uger.

Dramatiske scener i Pennsylvania

Lørdag aften blev der affyret adskillige skud under Trumps tale. Den republikanske præsidentkandidat blev ramt i det højre øre og faldt først til jorden. Kort tid efter viste han sig dog for publikummet med hævet næve, før han blev ført væk fra scenen af sikkerhedsstyrken.

Ifølge en udtalelse fra hans valgkampsteam skulle Trump være “veltilpas” og modtager medicinsk behandling. Den formodede angriber, angiveligt en 20-årig mand, blev skudt af sikkerhedsstyrker. Under episoden mistede en deltager i begivenheden livet, mens to andre personer blev såret.

Krypto-markeder reagerer

Umiddelbart efter angrebet steg Bitcoin-kursen med 2,7% til 60.400 dollars inden for få timer. Også Trump-relaterede Memecoin TREMP oplevede markante kursstigninger på over 63%. Memecoins er kryptovalutaer, der ofte er baseret på internetfænomener eller kendte personer.

Kursstigningen kan muligvis være forbundet med Trumps muligvis forbedrede chancer for valgsejr. På krypto-betting-platformen Polymarket steg sandsynligheden for en Trump-sejr fra 60% til 70%, mens chancerne for den siddende præsident Joe Biden faldt til 17%.

Baggrund for de seneste kursudsving

Eksperter peger på flere faktorer bag de kraftige udsving i de seneste uger. Det er blevet offentliggjort, at den tyske forbundsregering den 19. juni begyndte at sælge sine beslaglagte Bitcoin-beholdninger, hvilket førte til en markant stigning i udbuddet på kryptomarkedet.

Top  Bitcoin kursen styrtdykkede på Coinbase: Ny Bull Run på vej?

I januar beslaglagde det tyske kriminalpoliti 50.000 Bitcoin til en værdi af omkring 2,8 milliarder dollars i forbindelse med nedlæggelsen af filmpirateri-webstedet Movie2k.to. Salget af disse beholdninger kunne have sat kursen under pres i en periode.

Derudover står kryptovalutaen over for en anden udfordring: Den tidligere japanske kryptobørs Mt. Gox, der blev hacket i 2014, er begyndt at udbetale til ofrene.

Det forventes, at en del af de over 140.000 Bitcoin til en værdi af cirka otte milliarder dollars vil blive returneret til de berørte, hvilket muligvis kan føre til yderligere salg.

Trump som “krypto-præsident”?

Den tidligere præsident har i de seneste måneder positioneret sig stadig mere positivt over for kryptovalutaer. Han lovede således at afslutte “krigen mod krypto” fra Bidens regering i tilfælde af hans genvalg. Trump modtog også Bitcoin-donationer til sin valgkamp og annoncerede en optræden på Bitcoin-konferencen 2024.

Trumps holdning til kryptovalutaer har ændret sig markant i de seneste år. Mens han tidligere kaldte Bitcoin for “svindel”, positionerer han sig nu som fortaler for digitale valutaer. Under en nylig begivenhed i Washington D.C. gjorde han sin nye holdning tydelig:

“Jeg vil sikre, at fremtiden for Bitcoin skabes i USA og ikke drives til udlandet.” – Donald Trump

Denne udtalelse understreger Trumps ambitioner om at etablere USA som en ledende magt på kryptomarkedet.

Politiske og økonomiske konsekvenser

Attentatet og de efterfølgende begivenheder kunne få vidtrækkende konsekvenser for USA’s valgkamp og de globale finansmarkeder. Analytikere forventer en øget volatilitet på børserne i de kommende dage.

Markedsreaktionen fra kryptomarkedet kan også hænge sammen med forventningen om, at en præsident Trump ville indføre en løsere regulering for digitale valutaer. Dette står i kontrast til den nuværende politik i Biden-administrationen, der stræber efter strengere kontroller af kryptosektoren.

Top  XRP-Kurs steigt nach Urteil im Fall SEC gegen Ripple - Blick auf die Zukunft und Alternativen wie BTC20

Biden fordømte angrebet skarpt og erklærede, at han var lettet over, at Trump var i sikkerhed. De præcise baggrunde for handlingen er stadig uklare og undersøges af FBI.

Trods hændelsen planlægger Trump stadig at deltage i Republican National Convention i Milwaukee på mandag. Billeder af den sårede, men kampberedte ekspræsident med hævet næve foran et viftende amerikansk flag spredes hastigt på sociale medier og i tv-rapporter.

De seneste udviklinger viser, hvor følsom kryptomarkedet er over for politiske begivenheder, men også over for regulerende tiltag og store transaktioner.

Hvad tænker I: Er Bitcoin-stigningen efter angrebet på Trump bare tilfældig, eller ligger der mere bag? Tror I, at en mulig Trump-valgsejr vil fortsætte med at påvirke kryptomarkedet? Lad os høre jeres mening og tanker i kommentarerne!

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button