BitcoinKrypto News

Bitcoin-Kurs stürzt ab: Gewinnmitnahmen bremsen die Kurseuphorie

Bitcoin vender tilbage til jorden efter den seneste lufttur

Den digitale valuta Bitcoin er efter sin seneste himmelflugt igen faldet lidt tilbage. På tirsdag bekræftede Bitcoin kortvarigt den psykologisk vigtige mærke på over 50.000 dollar. Dog førte fortjenestetager til, at kurset igen faldt til under 49.000 dollar om eftermiddagen. Denne grænse på 50.000 dollar blev overskredet for første gang siden mere end to år mandag aften. Også andre digitale aktiver som Ether havde oplevet betydelige gevinster. Ved en kurs på 48.900 dollar har Bitcoin stadig en stigning på over 14 procent i løbet af de sidste 7 dage.

Bitcoin-fonde skaber begejstring for kurserne
Bitcoin har i nogen tid haft glæde af en stigende interesse. Tilsyneladende begynder indførelsen af specielle Bitcoin-fonde at gøre sig bemærket. Disse fonde blev godkendt af den amerikanske børsmyndighed SEC allerede i januar, hvilket dog kun kortvarigt skabte en euforisk stemning. “Lanceringen af ETF-investeringerne begynder nu at bære frugt,” kommenterede kryptoekspert Timo Emden fra Emden Research. “Kapitaltilstrømningen er en velsignelse for investorerne.”

De godkendte Spot-ETF’er på Bitcoin er nyskabende, da de for første gang giver investorer mulighed for at investere i Bitcoin uden direkte at skulle erhverve den digitale valuta selv. Ifølge beregning fra nyhedsbureauet Bloomberg er der netto strømmet cirka 2,8 milliarder dollar til de nye fonde inden for de sidste 30 dage. Bruttobeløbet er betydelig højere, men det drejer sig også om omlægninger inden for kryptobranchen.

Forventninger om fortsat stigende kurser
James Butterfill, chef for Research hos Coinshares, forventer yderligere stigninger i de kommende måneder. I en samtale med det tyske nyhedsbureau sammenlignede eksperten Bitcoin med det ædle metal Guld. “Bitcoin og Guld er værdipapirer. Det er bare sådan, at Bitcoin er teknisk mere avanceret end Guld, fordi man for eksempel kan overføre den via telefon eller internettet.”

Top  Voksende Web3-udvikleraktivitet: Ethereum ser signifikant stigning for femte gang i træk

Investorerne leder efter alternative værdibevarende midler, sagde Butterfill. Markedsværdien af ​​alle Bitcoins svarer for øjeblikket til cirka otte procent af værdien af ​​alle guldbeholdninger globalt. “Hvis vi når op på 14 procent, vil kursen være på 100.000 dollar. Nogle vil måske betragte mig som skør, hvis jeg siger, at Bitcoin-kursen når 100.000 dollar. Men hvis jeg siger, at Bitcoin i fremtiden vil udgøre 14 procent af markedsværdien af ​​Guld, ville det lyde ganske realistisk.”

I mellemtiden advarer forbrugerbeskyttelsesorganisationer fortsat om risiciene. “Om Bitcoins, variationer af dem eller andre kryptovalutaer på mellemlang sigt etablerer sig som et alternativ til konventionelle pengesystemer, kan ingen i dag seriøst forudsige,” hedder det fra forbrugerorganisationen. Bitcoins anbefales ikke som investering på grund af de eksisterende risici. Forbrugerbeskytterne nævner især de meget store kursudsving helt ned til en mulig totaltab og manglen på sikringssystemer.

(dpa)

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button