BitcoinKrypto News

Bitcoin-Kurs stürzt ab: Mt.Gox-Gläubiger bringen Markt in Gefahr

Bitcoin falder i værdi på grund af Mt.Gox-annonce

Bitcoin har oplevet en markant værdifald, da kursen på den digitale valuta på platformen Bitstamp faldt med 5% inden for 12 timer. Efter en periode med kursstigning lå prisen over 60.000 USD, men er nu faldet under 58.000 USD. Analytikere tilskriver dette fald til en meddelelse fra Insolvenzverwalter af den mislykkede kryptobørs Mt.Gox.

Baggrundshistorie: Mt.Gox og tabte Bitcoin

Efter Mt.Gox’s kollaps i 2014 mistede brugerne en samlet mængde på 850.000 BTC, hvoraf 142.000 BTC blev genoprettet og nu skal tilbageføres til deres retmæssige ejere. Børsen i Tokyo var på det tidspunkt verdens største handelsplads for den digitale valuta, men efter en hackebe hændelse i februar 2014, der førte til konkurs, oplevede Bitcoin sin første store tillidskrise.

Potentielt overudbud af Bitcoin

Det er uklart, hvordan de tidligere Mt.Gox-kunder vil reagere på at modtage deres Bitcoin tilbage. Hvis en betydelig del af dem beslutter sig for at sælge deres genoprettede Bitcoins på kort sigt, kan det føre til et overudbud af Bitcoin på markedet. Indtil videre har der dog ikke været nogen store BTC-overførsler ifølge markedsovervågere hos Glassnode.

Beholdninger hos strafforfølgende myndigheder

Bekymringen for et overudbud af Bitcoin er desuden blevet næret af det faktum, at politimyndigheder sidder inde med store mængder BTC, som de har beslaglagt fra kriminelle. Dette kan skabe yderligere usikkerhed på markedet, da beslaglagte BTC ofte omveksles til traditionelle valutaer som euro eller dollars.

Top  BlackRock på vej mod godkendelse af Bitcoin Spot ETF trods SEC bekymringer

Indvirkning fra US Federal Reserve

Den generelle negative stemning på kryptomarkedet er også påvirket af den uklare udsigt til, hvornår og i hvilket omfang US Federal Reserve vil lemp sin pengepolitik. Hvis rentesatserne for traditionelle investeringer forbliver høje, vil det være mindre tiltrækkende at investere i kryptovalutaer, hvilket kan påvirke markedet negativt. Omvendt kan et fald i traditionelle rentesatser gøre kryptoinvesteringer mere attraktive.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button