BitcoinKrypto News

Bitcoin-Kurs unter Druck: US-Zinspolitik belastet Kryptowährung

Bitcoin falder på grund af udsigt til høje renter i USA

Bitcoin blev torsdag påvirket af udsigten til fortsat høje renter i USA. Prisen på den originale kryptovaluta var sidst set til 67.300 dollars på handelsplatformen Bitstamp. For to dage siden lå prisen tæt på 72.000 dollars, hvilket var tæt på det næsten rekordhøje niveau på næsten 73.800 dollars, der blev nået midt i marts.

Udsigt til høje renter skaber tvivl

Kryptoekspert Timo Emden fra Emden Research forklarede, at spørgsmålene om den fremtidige udformning af den amerikanske pengepolitik dæmper markedets risikovillighed. Federal Reserve (Fed) i USA viser tilsyneladende ingen hast med at sænke renten, hvilket går ud over rentefrie investeringer.

Emden henviste både til det offentliggjorte referat fra Fed’s seneste rentebeslutning, hvor det blev signaleret, at de høje renter fastholdes på grund af vedvarende inflation, samt til robuste økonomiske data, der viser en overraskende god stemning i den amerikanske økonomi. Dette har dæmpet håbet om rentenedsættelser yderligere.

Bitcoin tæt på vigtig kursniveau

På trods af de seneste kursfald nærmer Bitcoin sig et vigtigt kursniveau. Ved 65.000 dollars krydser de 21- og 50-dages glidende gennemsnit. Hvis disse brydes nedad, indikerer det ifølge tekniske analytikere en nedadgående tendens på kort og mellemlang sigt.

Konsekvenser af potentielle beslutninger

Emden påpegede desuden, at investorerne tøver før en potentielt afgørende beslutning fra den amerikanske børsmyndighed. Spekulationer om godkendelse af en børsnoteret fond i USA, der direkte afspejler den næststørste kryptovaluta Ether, har de seneste dage også givet Bitcoin-kursen en betydelig opadgående bevægelse. En negativ beslutning herfra kan dog belaste hele kryptobranchen.

Top  Binance genoptager brugerregistrering og adgang i Belgien efter ordre fra finansmyndighederne

På trods af ovenstående steg Ether-kursen lidt torsdag.

Afsluttende bemærkninger

Samlet set påvirkes Bitcoin af faktorer som amerikanske renter, økonomiske data og potentielle beslutninger om kryptoaktiver. Investorer bør være opmærksomme på udviklingen, da store beslutninger kan have betydelige konsekvenser for markedet.

Kilde: dpa-AFX

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button