BitcoinKrypto News

Bitcoin når historisk højstand: Overgår værdien af al verdens sølv

Den digitale valuta Bitcoin når et nyt All-Time High

Den populære digitale valuta Bitcoin fortsætter med at slå rekorder. Med en hurtig stigning i værdi overgår den nu også traditionelle investeringsprodukter. Dog formår Bitcoin stadig ikke at matche værdien af guld.

Bitcoin overgår værdien af sølv

Ifølge beregninger foretaget af “Infinite Market Cap” har den samlede værdi af den digitale valuta Bitcoin overstået værdien af al sølv i verden. Bitcoin blev vurderet til over 1,41 billioner dollars (1,3 billioner euro) for første gang nogensinde.

Dette betyder, at den ældste kryptovaluta nu har overgået den samlede værdi af sølv, som er vurderet til 1,38 billioner dollars. Disse beregninger er baseret på skøn, der angiver, at der hidtil er blevet udvundet omkring 1,74 millioner tons sølv globalt set. Mandag middag blev Bitcoin handlet på børserne til omkring 71.700 dollars.

Godkendelse af Bitcoin ETF’er i januar

En af årsagerne til den hurtige stigning i Bitcoin’s værdi er primært store investorer som Grayscale, BlackRock og Fidelity, der har lanceret Bitcoin-fonde i USA. Disse Bitcoin ETF’er blev godkendt af den amerikanske børstilsynsmyndighed SEC i januar. De giver investorer mulighed for at investere i Bitcoin uden at skulle erhverve eller opbevare den digitale valuta direkte.

Bitcoin-rallyet begyndte allerede sidste efterår, og siden begyndelsen af året er værdien af digital valuta steget med cirka 62% i forhold til dollar. Listen over de mest værdifulde investeringsprodukter toppes stadig af “Infinite Market Cap”, hvor guld rangerer øverst med en samlet værdi på 14,7 billioner dollars.

Top  Milliarder brugt på lobbyvirksomhed for kryptovaluta og mere er på vej

Tilbagefald efter tidligere topanalyse

Selvom Bitcoin har nået et nyt All-Time High, er det ikke garanteret, at værdien vil fortsætte med at stige konstant i fremtiden. Efter den tidligere rekord fra 10. november 2021 på omkring 69.000 dollars, faldt værdien på blot et år til under 17.000 dollars, delvist på grund af skandalen omkring kriminelle aktiviteter omkring Kryptobørsen FTX, som rystede investorernes tillid.

Den stærke udvikling af Bitcoin-kursen kan også skyldes begivenheden, der forventes at finde sted den 20. april: det næste såkaldte “Halving”. Dette medfører en halvering af belønningen, som Bitcoin-minerne modtager for at verificere kryptotransaktioner. Dette fører til en langsommere vækst i udbuddet af Bitcoin, hvilket i fortiden ofte har resulteret i stigende priser.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button