BitcoinEthereumKrypto News

Bitcoin og Ether stiger efter kraftigt kursfald – hvor går kursen hen?

Der Bitcoin und andere Kryptowährungen er på vej op, efter det seneste store kursfald i mere end to år sidste mandag. I løbet af natten til fredag steg Bitcoin-kursen midlertidigt til over 62.000 dollars og stabiliserede sig derefter omkring 61.000 dollars. For mindre end en uge siden på “sorte mandag” faldt kursen på den ældste og mest kendte kryptocurrency midlertidigt under 50.000 dollars og nåede dermed det laveste niveau siden februar.

Den andenvigtigste kryptocurrency, Ether, kom også tilbage markant i slutningen af ugen. På “sorte mandag” havde den digitale mønt på Ethereum-blockchainlidt endnu hårdere end Bitcoin og faldt med cirka 20 procent i forhold til dollaren. I løbet af ugen gendannede Ether næsten alle tab.

All-time high not in sight

De to vigtigste digitale valutaer er dog langt fra deres højeste kurs nogensinde, især Ether. Det højeste kurs på Ether var 4.878 dollars og blev opnået den 10. november 2021. I øjeblikket ligger kursen på knap 2.700 dollars. Bitcoin nåede sit hidtil højeste kurs den 13. april 2024 med en pris på 73.738 dollar.

Grunde til kursudsvingene er mange. Generelt påvirker bekymringer om recession, der pressede aktiemarkederne ned på “sort mandag”. Kryptomarkedene vurderer også negativt stigninger i rentesatser af centralbanker, da investorer så har adskillige alternative rentable investeringsmuligheder.

Valgtemaet Bitcoin

Derudover spiller de politiske rammer – især i USA – en vigtig rolle. Prominente krypto-investorer som tvillingebrødrene Tyler og Cameron Winklevoss satser på en sejr til Donald Trump ved de kommende præsidentvalg i USA. Den tidligere præsident havde lovet på Bitcoin-konferencen i Nashville at lade Bitcoin forblive stort set ureguleret og sørge for billig strøm til Bitcoin-minedrift. USA’s præsident Joe Biden er meget skeptisk over for Bitcoin & Co. Vicepræsident Kamala Harris derimod søgte for nylig kontakt til kryptoindustrien.

Top  Ethereum-Rally: Kryptowährung übersteigt 3.000 US-Dollar-Marke und hofft auf Spot-ETF-Genehmigung

Kursudviklingen i de seneste uger viser endnu engang, hvor svingende handlen med kryptocurrencies er. Forbrugerbeskyttere advarer derfor igen og igen om mulige store kursnedgange på Bitcoin & Co.

[© dpa-infocom, dpa: 240809-930-198708/1] [Dette er en nyhed direkte fra dpa Newskanal.]

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button