Krypto News

Bitcoin-Spot-ETF: Flere af verdens største formueforvaltere venter spændt på SEC’s afgørelse

ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB)

ARK Invest og 21Shares har ventet på en afgørelse om deres Bitcoin-Spot-ETF siden juni 2021. SEC har gentagne gange udsat deres beslutning om godkendelse eller afvisning. I april 2023 indgav selskabet en ny ansøgning. SEC ignorerede allerede den anden deadline den 13. august. Nu skal Cathie Wood og 21Shares vente indtil den 11. november.

VanEck Bitcoin Trust

Vermøgensforvalteren VanEck har ventet længst: De indgav en ansøgning i december 2020. SEC har gentagne gange udsat beslutningen. Efter genregistreringen er den første deadline nu den 2. september.

Bitwise Bitcoin ETP Trust

Bitwise Bitcoin ETP Trust oplevede en lignende skæbne i 2021. Investeringsvirksomheden indgav ansøgningen til Spot-ETF’en i midten af oktober. Da der ikke blev givet godkendelse indtil juni 2023, blev Bitwise nødt til at udfylde papirerne igen. Ifølge Bloomberg Intelligence udløber den første deadline den 1. september 2023.

BlackRock: iShares Bitcoin Trust

Efter ARKB-ETF’en og Bitwise kommer BlackRock på tredjepladsen. Som verdens største vermøgensforvalter har virksomheden, Larry Fink, en stolt rekord med ansøgninger om ETF’er: Ud af flere hundrede ansøgninger har SEC kun afvist én. Også den første deadline udløber den 2. september.

Invesco Galaxy Bitcoin ETF

Vermøgensforvalter nummer 15 på verdensranglisten må også være tålmodig. Invesco og Galaxy Digital indgav ansøgningen den 21. september 2021. Den første deadline for genindgivelse er den 2. september 2023. Så nu venter virksomheden stadig, fuld af håb om godkendelse, næsten to år senere.

Valkyrie Bitcoin Fund (BRRR)

Valkyries Bitcoin Fund (BRRR) er næste på listen over Bitcoin-ETF’er. Ansøgningen om en spotbaseret ETF blev indgivet til SEC i begyndelsen af juli 2021. Efter genindgivelsen, ligesom mere end fire andre vermøgensforvaltere, venter virksomheden nu på den 4. september 2023. Om ETF’en vil få SEC’s velsignelse, er stadig usikkert. Det er værd at bemærke, at Valkyrie-ETF’ens tickersymbol faktisk er BRRR – en hentydning til et udbredt meme i Bitcoin-verdenen.

Top  Teknologiaktierne trækker US-børserne op - Rekordhøje niveauer i sigte?

Fidelity: Wise Origin Bitcoin Trust

Den tredjestørste vermøgensforvalter i verden, Fidelity, kan heller ikke mangle her. Fidelity administrerer mere end fem billioner dollars og indgav den første ansøgning om en ETF, da Bitcoin i 2021 var på vej mod sin tidlige all-time high af 63.000 dollars. Efter en lang, men håbløs prøvelse blev der igen indgivet en ansøgning i juni 2023. Nu venter Fidelity på en afgørelse – om lidt over to uger.

WisdomTree Bitcoin Trust (BTCW)

WisdomTrees Bitcoin Trust (BTCW) fuldender listen over Bitcoin-ETF’er. Siden den 12. august 2021 har Spot-ETF’en ventet på en afgørelse fra SEC. En lignende produkt fra vermøgensforvalteren blev afvist af myndighederne i slutningen af december 2020. Om terningerne vil falde anderledes denne gang, er endnu uvist. Deadline er, ja præcis, I har gættet det rigtigt: den 2. september 2023.

Bitcoin-Spot-ETF: Vær tålmodig

For nogle er det bare et spørgsmål om tid. Andre fejer det væk og antager, at SEC vil blokere for en Bitcoin-Spot-ETF i årevis. Myndighedens argumentation er, at overvågningen af handlen er utilstrækkelig, og den underliggende spotmarked kan udsættes for svindel og manipulation.

Ikke desto mindre har SEC allerede godkendt Bitcoin-future-ETF’er i oktober 2021. Der er også en gearet Bitcoin-futures-kontrakt tilgængelig på markedet siden januar i år. Om SEC kan modstå det stigende pres fra BlackRock og andre store aktører på markedet i lang tid, forbliver at se. Men vigtigt er den 2. september. Når en Bitcoin-Spot-ETF først er godkendt, vil de forskellige vermøgensforvaltere “kæmpe som katte og hunde om markedsandele”, ifølge krypto-milliardæren Mike Novogratz. Helt sikkert til fordel for Bitcoin-kursen.

Top  Er kryptowährungsanalytiker forudsiger, at Bitcoin er i opadgående markedstilfase, på trods af sin nylige anonyme kursudvikling.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button