Krypto News

Bitcoin Spot ETF: Vil der blive godkendt af SEC?

Bitcoin Spot ETF: Ex-SEC Medarbejder Tvivler på Godkendelse

Kommer den første Bitcoin Spot ETF snart på markedet i USA? Trods bestræbelser fra kendte finansielle virksomheder som BlackRock er en tidligere medarbejder i SEC ikke overbevist om, at denne plan vil lykkes.

I juni indgav BlackRock en ansøgning om en Bitcoin Spot ETF til SEC og udløste dermed en ny trend i den lokale finansbranche. Mange konkurrenter fulgte i verdens største formueforvalters fodspor og indgav hurtigt nye ansøgninger om lignende produkter.

Indtil videre er alle Bitcoin Spot ETF’er i USA fejlet. Den finanstilsynsførende SEC har i årevis kritiseret, at en sådan fond er for usikker. Investorer kan ikke effektivt beskyttes mod bedrageri og manipulation.

John Reed Stark, en tidligere advokat for SEC, er overbevist om, at SEC også i fremtiden kan afvise alle ansøgninger om en Bitcoin Spot ETF. Afhængigt af hvordan politikken udvikler sig i USA i de kommende måneder, kan dette endda være meget sandsynligt, siger Stark.

USA: Kryptocurrency er en stridssag mellem partierne

Stark mener, at kryptocurrency er blevet et stort stridspunkt mellem de to største partier i USA, Republikanerne og Demokraterne. PT er SEC underlagt demokraten Gary Gensler, der er kendt for sin afvisning af kryptocurrency.

Genslers forgænger var republikaneren Jay Clayton, der fungerede som leder af myndigheden fra 2017 til 2020 og dengang også angreb kryptobranchen. Clayton er kendt for sin sag mod XRP-udgiveren Ripple, der stadig ikke er endeligt afgjort.

I mellemtiden er republikanerne meget venligt indstillet over for kryptocurrency, mens demokraterne i høj grad afviser digitale valutaer. Kryptobranchen er derfor blevet en bold i de politiske kampe.

Top  VanEck reicht Antrag für Solana ETF ein: Solana Kurs steigt um 11%

“I tror, at reguleringen af kryptovaluta kan ændre sig eksponentielt efter valgdagen,” forklarer Reed og henviser dermed til muligheden for en republikansk sejr ved det næste præsidentvalg, der finder sted i USA i november 2024.

“Problemer i forbindelse med reguleringen af kryptovaluta er desværre blevet mere partiske hos SEC. Det er overraskende, for da jeg begyndte at skrive om kryptovaluta for første gang i 2017, var krypto overhovedet ikke et partisk emne,” udtaler Stark.

Republikanerne er håbet for en snarlig Bitcoin Spot ETF

Hvis en republikansk kandidat vinder præsidentvalget i 2024, forventer Stark en markant reduktion i reguleringstiltag. Republikanerne vil fokusere på at bekæmpe svindelsager i stedet for at afvise manglende registreringer hos SEC.

Dette øger også sandsynligheden for godkendelse af en Bitcoin Spot ETF og andre “kryptovenlige tiltag” eksplosivt. I tilfælde af en republikansk valgsejr forventes Hester Peirce at overtage ledelsen af SEC.

Republikaneren Peirce arbejder allerede for SEC og anses for at være fortaler for Bitcoin og andre kryptocurrency.

“Hvis Peirce bliver formand for SEC, kan verden forvente, at de fleste håndhævelsesforanstaltninger vedrørende kryptovaluta og de fleste forstyrrelser af kryptobranchen standses,” siger han.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button