BitcoinKrypto News

Bitcoin stiger i værdi på grund af svækkelsen af den japanske yen: Hvad det betyder for Fiat-valutaer og investorer

Fiat-valutaer som den amerikanske dollar, den japanske yen og euroen har ikke materielle værdier, men henter deres værdi fra svingende markedsopfattelser.

Bitcoin-værdistigning viser svaghed i japansk yen

Den seneste stigning i Bitcoin-værdien afspejler den nuværende markedssituation, især den relativt svage stemning over for yen sammenlignet med andre vigtige fiat-valutaer.

Bitcoin når nye højder i forhold til yen

Starten af denne uge så Bitcoin nå en ny højde på 7.9 millioner yen på kryptocurrency-børsen bitFLYER i Tokyo. I modsætning hertil lå værdien over $52.000, en forskel på 32% fra det tidligere højdepunkt på $69.044 i november 2021.

Denne prisafvigelse underbygger den belastning, som den japanske yen lider under, påvirket af Bank of Japans vedvarende tiltag for at lette likviditeten og genoplivelsen af bekymringer om inflation. Mens centralbanker som Federal Reserve har reageret på inflationspresset med rentestigninger mellem 2022 og 2023, har Bank of Japan holdt rentesatserne næsten uændrede og fortsat med omfattende udstedelse af fiat-valutaer.

Inflation i Japan og konsekvenserne for fiat-valutaer

I 2023 oplevede Japan en bemærkelsesværdig stigning i kerneinflationen, hvor de volatile fødevare- og energipriser fjernes fra forbrugerprisindekset, med 3.1%, det højeste stigning siden 1982. Sådanne inflationære tendenser svækker købekraften af fiat-valutaer og driver investorer til alternative aktiver som Bitcoin og guld, der værdsættes for deres værdistabile egenskaber.

Som følge heraf har yen de seneste år mistet 13% og 7.5% af sin værdi over for den amerikanske dollar, med en yderligere nedgang på 6.4% i år. Den premium-vurdering af Bitcoin i yen kan fortsætte, medmindre Bank of Japan accelererer sin tilbagetrækning fra den ultraløse pengepolitik, hvilket øger tiltrækningskraften ved at holde yen i forhold til alternative aktiver.

Top  Bitcoin-Analytiker advarer om kritisk tilstand og mulig nedgang af Bitcoin

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button