BitcoinKrypto News

Bitcoin stiger over 50.000 dollars mærket og forudsiges at fortsætte med at stige, som handel med ETF’er begejstrer markedet.

I de seneste uger har Bitcoin oplevet en kraftig kursstigning og er blevet markant mere værd. Nu ligger kryptovalutaen igen over 50.000-dollarmærket – og det er måske ikke enden. Udsigten til ETF’er driver udviklingen.

Efterspørgslen efter Bitcoin er steget i ugerne – i tirsdags brød kryptovalutaen for første gang siden slutningen af 2021 igen 50.000 dollars (46.445 euro). I løbet af formiddagen steg Bitcoin-kursen til 50.328 dollars, men faldt derefter igen let til 49.950 dollars. Observatører forventer en yderligere stigning.

En af årsagerne til dette er, at den amerikanske børstilsynsmyndighed, SEC, den 10. januar godkendte de første Bitcoin-indekser. Sådanne børshandlede fonde (ETF’er) afspejler kryptovalutaens kurs. Investorer kan således investere i Bitcoin uden at skulle købe den direkte.

Alene udsigten til godkendelse af Bitcoin-ETF’er fik kursen på kryptovalutaen til at stige kraftigt. I begyndelsen af januar brød valutaen mærket på 45.000 dollars, det højeste siden april 2022. Alene i tiden siden den 22. januar steg kursen med 25 procent.

Også den kommende “Halving” af Bitcoin får kursen til at stige: Her reduceres udgivelseshastigheden af nye enheder ved at halvere belønningen for minedrift af Bitcoins. Dette sker cirka hvert fjerde år og førte tidligere til markante kursstigninger. Den sidste Halving-begivenhed fandt sted i maj 2020, og den næste forventes i maj i år. Mængden af Bitcoin er begrænset.

Kursen har stadig et stykke vej op til rekordniveauet på næsten 69.000 dollars, som Bitcoin nåede i 2020. En række skandaler fik kursen til at falde – sidste år gik verdens næststørste kryptovalutaplatform FTX konkurs, og administrerende direktør Sam Bankman-Fried risikerer op til 110 års fængsel, fordi han angiveligt misbrugte kundemidler ifølge anklagen. I november blev grundlæggeren og tidligere chef for verdens største kryptovalutaplatform, Binance, Changpeng Zhao, anholdt i USA for hvidvaskningsanklager. Zhao har allerede erklæret sig skyldig.

Top  Bitcoin Wale kaufen in Milliardenhöhe - Was bedeutet das für den Kryptomarkt?

Formanden for SEC, Gary Gensler, advarede ved godkendelsen af Bitcoin-indekserne stærkt mod at investere i kryptovalutaen: Den er “spekulativ og stærkt svingende” og er allerede blevet brugt til hvidvaskning af penge og andre ulovlige aktiviteter. Investorer bør være forsigtige – der er en “utallige” risici. SEC blev tvunget til at tillade indeksfondene efter en domsafgørelse.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button