BitcoinDeFiEthereumKrypto News

Bitcoin Vinde ind på Ethereum som DeFi-favorit: BitVMX bringer Layer2-Løsning til Bitcoin-netværket

Bitcoin og Ethereum: Konkurrence om DeFi-applikationer

Bitcoin, den ældste kryptocurrency, har længe været betragtet som en interessant form for værdiopbevaring og en potentiel alternativ til guld. Imidlertid har Ethereum, den anden største kryptocurrency, foretrukket, når det kommer til faktiske DeFi-applikationer. Men dette kan snart ændre sig.

Bitcoin som primær form for værdiopbevaring

Bitcoin er kendt som den største kryptocurrency i form af markedsandel. Til trods for at den blev skabt med det formål at muliggøre decentraliserede, grænseoverskridende digitale betalinger globalt, bliver Bitcoin hovedsageligt brugt som en alternativ til guld og en form for værdiopbevaring. Når det kommer til reelle anvendelser inden for dekentraliseret finans (DeFi), foretrækker udviklere andre kryptoalternativer som Ethereum, da ændringer her kan gennemføres hurtigere og nemmere.

Bevægelse inden for Bitcoin-udviklerfællesskabet

Der er dog begyndt at ske fremskridt inden for udviklerfællesskabet for Bitcoin, og der er forskellige projekter i gang for at finde L2- og skaleringsløsninger også for den ældste kryptocurrency. Grundlæggeren af Bitcoin-Smart Contract-platformen Rootstock, Sergio Demian Lerner, viste sig for nylig at være meget optimistisk over for dette.

Rootstock vil finde Bitcoin-Layer2-løsninger

Rootstock blev skabt for at udvide Bitcoin’s evner, så Smart Contracts og oprettelse af egne Bitcoin-DeFi-protokoller kan lade sig gøre uden at påvirke Core Layer. Et vigtigt skridt i denne retning er Rootstocks projekt BitVMX, som Lerner præsenterede på Bitcoin++-konferencen i Austin, Texas. Projektet sigter mod at indhente Ethereum’s evner på kun et år.

Top  Nyt om iShares Bitcoin Trust (IBTC) og BlackRock Bitcoin ETF sender Bitcoin-kurs på rutsjebanetur

Fra BitVM til BitVMX

BitVMX bygger videre på et andet projekt kaldet BitVM, som sigter mod at gøre Bitcoin Smart Contracts hurtigere og billigere ved at skabe programmerbare Layer2-netværk. BitVM blev præsenteret af grundlægger Robin Linus i december 2023. Et særligt træk ved projektet er, at der ikke behøver at foretages ændringer i Bitcoin’s kernekode. Dette er en vigtig innovation, da der tidligere har været uenighed i Bitcoin-fællesskabet, når det kommer til store opdateringer.

Ethereum får konkurrence

Hvis Rootstock lykkes med sit projekt, kan Bitcoin blive en alvorlig konkurrent til Ethereum. Allerede i 2010 skrev Satoshi Nakamoto om muligheden for at skabe sidekæder i Bitcoin-kosmos, som kunne forbedre netværkets skalerbarhed. Disse sidekæder er forbundet med Bitcoin-blockchain ved hjælp af broer, hvilket giver mulighed for at Bitcoin kan køres på en mere effektiv infrastruktur. Dette ligner Ethereum’s opbygning, der består af flere lag, hvilket gør kryptocurrencyet populært til DeFi-applikationer. Det vil være interessant at se, om BitVMX-projektet fører til den ønskede succes.

Redaktion finanzen.net

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button