BitcoinKrypto News

BlackRock overtager Grayscale som største Bitcoin-ETF udbyder

Bitcoin-ETF: BlackRock overtager Grayscale som største fondsudbyder

Efter yderligere udbetalinger fra Grayscale-fonden i maj er BlackRocks Bitcoin-ETF nu verdens største. Ifølge en rapport fra Bloomberg er BlackRocks iShares Bitcoin Trust nu den største fond for den originale kryptovaluta i verden. Siden den blev noteret i USA i januar, har Spot-ETF’en akkumuleret en samlet værdi på næsten 20 milliarder dollars. Bitcoin-ETF’erne har været en enestående succeshistorie og den mest succesrige nye ETF-kategori nogensinde.

BlackRock-Fond når 20 milliarder USD

Den børsnoterede Spot-ETF havde på tirsdag bitcoins til en værdi af 19,68 milliarder dollars og overgik dermed Grayscale Bitcoin-ETF med en værdi på 19,65 milliarder dollars, ifølge data fra Bloomberg. På tredjepladsen er Fidelity Investments’ fond på 11,1 milliarder dollars.

Bitcoin-fondene fra BlackRock og Fidelity var blandt de ni ETF’er, der blev lanceret den 11. januar, samme dag som det over ti år gamle Grayscale-instrument blev omdannet til en ETF. Godkendelsen fra SEC var et vendepunkt for kryptovalutaer, da den gjorde Bitcoin mere tilgængelig for alle investorer. I kølvandet på ETF-euforien steg Bitcoin til sidst til en rekordværdi på 73.798 USD i marts.

iShares Bitcoin Trust har haft den største tilstrømning med 16,5 milliarder dollars siden lanceringen, mens investorerne i samme periode har trukket 17,7 milliarder dollars ud af Grayscale-fonden. De højere gebyrer for Grayscale-ETF’en blev nævnt som en mulig årsag til udbetalingerne. For at undgå yderligere udbetalinger til konkurrenterne står Greyscale over for lanceringen af en anden Spot-ETF.

Bitcoin-ETF’er

Hverken BlackRock eller Grayscale Investments LLC reagerede straks på anmodninger om kommentarer uden for de normale amerikanske forretningsåbningstider. Grayscale har til hensigt at lancere en klon af deres hovedfond, som det fremgår af en indgiftet ansøgning i marts. Det forventes, at gebyrerne for den nye Bitcoin-ETF vil være lavere, ifølge en person, der er fortrolig med sagen.

Top  Ugens nyheder i krypto: Bitcoin ETF tællingen har startet, og Solana og Avalanche topper 2023

SEC gav i januar nødtvungent grønt lys til de første amerikanske Spot-Bitcoin-ETF’er, efter at en domstol i 2023 havde ophævet en sag, som Grayscale havde rejst.

Virksomheden lancerede Grayscale Bitcoin Trust i 2013, som blev kendt som det største produkt for kryptovalutaen. Dog blev andelene i det lukkede produkt undertiden handlet med betydelige præmier eller rabatter i forhold til markedsværdien, hvilket fik Grayscale til at presse på for en omdannelse til en børsnoteret fond for at sikre handel til nominel værdi.

Krypto-ETF’er: SEC’s holdningsændring

Sidste uge vendte SEC overraskende til godkendelse af ETF’er til Ether, den kryptovaluta med den næsthøjeste markedsværdi. Tilsynsmyndigheden under formanden Gary Gensler forbliver dog fortsat skeptisk over for kryptoindustrien generelt efter en række skandaler.

Bitcoin-fondenes gruppe – med en værdi på 58,5 milliarder dollars indtil nu – er blevet fejret som en af de mest succesrige nye ETF-kategorier nogensinde. Kritikere hævder dog, at de volatile digitale aktiver dårligt egner sig til bred accept, selv inden for ETF-sektoren.

Nogle lande som Singapore og Kina begrænser eller forbyder adgangen for investorer. I USA sagde en talsmand for Vanguard Group i januar, at virksomheden ikke havde planer om at lancere krypto-relaterede produkter. BlackRock og Vanguard er verdens to største formueforvaltere.

Bitcoin er firedoblet siden starten af sidste år, understøttet af lanceringen af ETF’er. Takket være den dynamiske opsving blev børsnedturen i 2022 endelig glemt. Bitcoin steg igen natten til onsdag, efter at begivenhederne omkring Mt. Gox-børsen havde sat kursen under pres. I øjeblikket handles den største kryptovaluta til 68.120 USD.

FMW/Bloomberg

Kommentarer læses og skrives, klik her.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button