Krypto News

Børsenkrak i Japan: Finansmarkedet er fyldt med frygt

Börsen-Crash in Japan: Angst breitet sich an den Finanzmärkten aus

En dramatisk nedtur på japanske markeder

Den seneste nedtur på de asiatiske aktiemarkeder har fortsat ved starten af den nye handelsuge. Investorer er blevet skræmt af bekymringer om en potentiel hård landing for økonomien i USA. Især i Japan har investorer solgt ud af deres aktier, hvilket resulterede i, at det japanske Nikkei 225-indeks faldt med hele 12,4 procent til 31.458,42 point. Dette er det kraftigste fald i 35 år. Vermøgensverwalter Markus Schön beskriver situationen som en “sort mandag 2.0”, der tilbage i 1987 resulterede i et fald på 14,9 procent.

Udløsende faktorer og konsekvenser

Negativt modtagne kvartalsrapporter fra store amerikanske teknologivirksomheder som Apple, Amazon og Intel har også bidraget til den negative stemning på markedet. De japanske tech-giganter Tokyo Electron og Advantest faldt henholdsvis 12 og 8 procent, selvom de overgik forventningerne med deres regnskaber. Den globale industrielle aktivitet har også været svag, hvilket har bidraget til bekymringer om recession på verdensplan. Samtidig har den politiske ustabilitet i Mellemøsten efter vigtige leders dødsfald i Gazastriben øget investoreres nervøsitet.

Situationen i Japan og globalt

I Japan taler man om en bjørnemarkedssituation, da Nikkei-indekset har mistet mere end 20 procent fra sit seneste rekordniveau. Efter måneder med stigende aktiekurser i Japan, nåede Nikkei 225 midt i juli sin højeste værdi på over 42.400 point. Imidlertid førte en pludselig stigning i den japanske yen til en betydelig belastning på aktierne i de eksportafhængige japanske virksomheder. Yen steg markant i forhold til US-dollaren, hvilket yderligere påvirkede markederne.

Top  Ethereum-Mitbegründer Vitalik Buterin transferiert 1 Million US-Dollar auf Coinbase, während Kryptowährungsmarkt weiterhin unter Druck steht

Udsigterne i Tyskland og globalt

Også i Tyskland er aktiemarkederne under pres med dramatiske tab over få dage. Med en svækkelse af den amerikanske økonomi og stigende spændinger mellem Israel og Iran, er der øget pres på verdens aktiemarkeder. Experten advarer om den potentielle effekt af USA’s nuværende engangement i Ukraine og Israel på regionen omkring Taiwan, hvilket kunne føre til endnu større tab på de globale aktiemarkeder.

Forventninger til fremtiden

Investorer venter nu spændt på offentliggørelsen af den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for juli. Eksperter advarer om forsigtighed og nævner, at frygten for recession er vendt tilbage. Svage arbejdsmarkedsdata fra USA kan udløse en fortsat nedtur på de globale aktiemarkeder og reproducere den dynamik, der blev set i går.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button