BitcoinKrypto News

Børshandelte Bitcoin-fonde gør deres debut på australske børs – VanEck Bitcoin ETF lanceret med succes

Ny børsnoteret Bitcoin-fond lanceret i Australien

En spændende udvikling skete torsdag, da en ny børsnoteret Bitcoin-fond (ETF) blev lanceret på den australske børs. Fondsforvaltere debuterede med deres produkter for at imødekomme investorer, der ønsker at vende tilbage til kryptovalutamarkederne efter en prisstigning.

VanEck Bitcoin ETF debuterer på Australian Securities Exchange

Den nye VanEck Bitcoin ETF startede med en formue på omkring 990.000 AUD (660.429 $) på Australian Securities Exchange. Dette fond er resultatet af mere end tre års forhandlinger med operatøren ASX.

Indirekte investering i Bitcoin

Det er værd at bemærke, at denne ETF ikke direkte ejer Bitcoin, men derimod investerer i VanEck Bitcoin Trust, som er noteret i USA og blev lanceret i januar. VanEcks europæiske datterselskab administrerer desuden 12 lignende kryptovalutafonde.

Global interesse for kryptovaluta-ETF’er

I USA har investorer investeret milliarder af dollar i kryptovaluta-ETF’er, efter at reguleringsmyndighederne i januar godkendte flere produkter. I april lancerede Hongkong seks fonde, selvom interessen der var mere afdæmpet.

Stigende efterspørgsel i Australien

VanEck Australia rapporterede i marts, at det amerikanske tilsynsmyndighedernes godkendelse har ført til en markant stigning i henvendelser fra mæglere og finansielle rådgivere angående lignende produkter.

Bitcoin-prisudvikling

Prisen på Bitcoin er næsten tredoblet siden 2023, selvom priserne har været stabile siden en top i marts.

Konkurrerende tilbud i Australien

Selvom en konkurrerende børs i Australien, drevet af den lokale datterselskab af CBOE Global Markets, allerede tilbyder flere Bitcoin-ETF’er, er VanEck Bitcoin ETF den første fond, der bliver lanceret på hovedbørsen. Den vil blive handlet side om side med nogle af landets mest kendte virksomheder som BHP og Commonwealth Bank.

Top  DAX når historisk højde på 14 i oktober 2023

Det er spændende at se, hvordan lanceringen af denne Bitcoin-fond vil påvirke det australske marked for kryptoinvesteringer.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button