Krypto News

Børsmarkedet ramt af bekymringer om recession og nedgangsrekord: Børserne styrtdykker på grund af flere faktorer

I denne artikel vil vi se nærmere på den seneste udvikling på de globale finansmarkeder. Efter at verdensbørserne i august havde oplevet en nedtur, ser det ud til, at bjørnene igen har taget kontrollen.

Børsudvikling

DAX indekset åbnede dagen med et fald på 1,15 procent og ligger nu tæt på 18.500 punkter. Efter en let bedring er indekset nu ned med 0,56 procent på 18.641,61 point. I går var DAX tæt på at nå 19.000 point, men en svag amerikansk handel medførte yderligere gevinstrealisering.

I Japan oplevede Nikkei også markante tab og faldt med 4,24 procent til 37.047,61 point.

Rezessionsskræk om kinesisk og amerikansk økonomi

I USA blev bekymringerne for en hård landing af økonomien vækket, da ISM-indekset for fremstillingssektoren skuffede. Samtidig nærmer vi os publikationen af den amerikanske arbejdsmarkedsrapport, der også kan vise tegn på recession.

I Kina er Caixin-indkøbschefindekset for tjenesteydelser i august faldet en smule i forhold til måneden før. Udsigterne for den kinesiske økonomi ser heller ikke lovende ud.

Stor rentesænkning fra Fed sandsynlig

Det ser ud til at chancerne for en markant rentesænkning fra den amerikanske centralbank er steget som følge af de seneste økonomiske signaler.

NVIDIA under lup fra amerikanske myndigheder: Sprænger AI-boblen?

Yderligere presset på tech-aktier opstod, da det amerikanske justitsministerium iværksatte kartellundersøgelser mod virksomheder inden for AI-branchen. Dette resulterede i et kursfald for halvlederaktier, og bekymringen på markedet steg.

Denne udvikling medførte en stigning i VIX, volatilitetsindekset, og investorerne søgte tilflugt i de sikre amerikanske statsobligationer.

Top  Antal Bitcoin-millionær-wallets mere end tredoblet i 2023 - hvad betyder det for markedet?

I sidste ende ser det ud til, at usikkerheden på finansmarkederne stadig er til stede og påvirker stemningen negativt.

Redaktion finanzen.net / dpa-AFX / Dow Jones

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button