Krypto News

BoJ kriser: Hyperinflation truer end nogensinde på baggrund af katastrofal Zinssatz-ændring

Bank of Japan beslutter at afslutte sin planlagte zinssatshævning

En chokerende beslutning blev truffet af Bank of Japan for nylig, da de valgte at afslutte deres planlagte zinssatshævningscyklus, før den overhovedet var begyndt. Dette skridt har uundgåeligt ført til tabet af det sidste brøkdel af deres troværdighed på markedet.

Katastrofal beslutning førte til markedskaos

Kun en uge tidligere traf centralbanken den skæbnesvangre beslutning om at hæve rentesatser i en langsom og deflatorisk økonomi med 15 til 25 basispoint. Dette skridt, der blev forudset som katastrofalt og kritiseret på forhånd, førte til en uforudset kaotisk reaktion på aktiemarkederne, som Zerohedge rapporterede.

Det var Bank of Japan, der sendte markederne i en nedadgående spiral for at styrke yen og dæmpe inflationen. Desværre viste det sig at være dømt til fiasko fra starten, da den billige yen blev brugt globalt i carry trades på en så stor skala, at det var klart for næsten alle, hvad der ville ske, hvis BoJ hævede renterne.

Markederne reagerer med panik

Som forudset af Zerohedge, kollapsede markederne med 20% inden for tre dage, hvilket tvang den stedfortrædende BoJ-guvernør Shinichi Uchida til panisk at trække renteforhøjelsen tilbage. Uchida måtte kapitulere under presset og erklære i en tale, at de planlagte renteforhøjelser ikke var gennemførlige på grund af ekstrem markedsvolatilitet.

Det blev klart, at BoJ nu var ude af stand til at tage klare skridt til at hæve renten, hvis markedet var ustabilt. Denne indrømmelse har alvorligt ramt BoJs troværdighed og efterladt markederne i en tilstand af konstant usikkerhed.

Top  Urolig start for kryptovalutaer: Tech sell off og makroøkonomiske udfordringer rammer markedet

Udsigten for japansk økonomi

Det dystre billede for japansk økonomi er klart, da BoJ nu står over for en stigende yen-svækkelse og en ukontrolleret genopblussen af carry-trades. BoJ har vist sig at være magtesløs over for presset og har begravet enhver håb om økonomisk stabilitet.

Den nuværende kurs mod hyperinflation og manglende evne til at modstå markedspres vil have alvorlige konsekvenser for Japans økonomiske fremtid. BoJ har mere end nogensinde gjort sig til en hæmsko for den japanske økonomi og står nu over for en prøvelse af uforudsigelige konsekvenser.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button