Krypto News

Brummende US-Jobmarkt: Fed har ingen grund til at haste med renteforhøjelse

Brummender US-Jobmarkt liefert Fed keine Gründe

Den aktuelle situation på det amerikanske arbejdsmarked

Den seneste rapport fra den amerikanske regering viser, at flere job blev skabt i maj måned end forventet. Med 272.000 nye job uden for landbruget blev det langt over de forventede 185.000, og en positiv indikation af en sund økonomi. På trods af denne vækst steg den separat beregnede arbejdsløshedsrate til 4,0 procent, hvilket var en stigning fra de 3,9 procent i april. Økonomer ser denne stigning som en vigtig faktor for Federal Reserve (Fed) i deres bestræbelser på at opnå deres inflationssikringsmål på to procent.

Betydningen af lønvækst i USA

En nøglefaktor for Fed er væksten i lønningerne, og i maj oversteg væksten forventningerne med 4,1 procent sammenlignet med året før. Denne robuste vækst kan potentielt blive et problem for Fed i betragtning af de signaler, der peger mod en mulig forringelse af beskæftigelsessituationen i anden halvdel af året. Fed har holdt renten høj for at kontrollere inflationen og køle det hurtigt voksende arbejdsmarked ned, uden at kvæle økonomien.

Forventninger til Fed’s rentebeslutning

Det forventes, at Federal Reserve vil fastholde en rentesats på 5,25 til 5,50 procent i den kommende tid. Fed-ledere har antydet, at der vil gå flere måneder, før der eventuelt vil blive foretaget ændringer i rentepolitikken. På baggrund af de positive jobdata, er sandsynligheden for en rentenedsættelse i september nu kun vurderet til 55 procent på terminsmarkederne, ned fra 70 procent tidligere.

Top  Ethereum ETF forventes at blive godkendt i maj: Hvad betyder det for prisen på ETH?

Sammenligning med Den Europæiske Centralbanks (ECB) rentepolitik

ECB indledte deres rentestigning for nylig, da de er tættere på deres inflationssikringsmål på to procent sammenlignet med Fed. Den seneste inflationsrate i USA var på 3,4 procent, hvilket har tvunget Fed til at forblive på sidelinjen rentepolitisk. Eksperter forventer, at inflationsraten forbliver på dette niveau i de kommende måneder, hvilket vil kræve fortsat tålmodighed fra Fed’s side med hensyn til eventuelle renteændringer.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button