Krypto News

Christine Lagarde: “Inflation im Euro-Raum auf gutem Weg – Keine schnellen weiteren Zinssenkungen in Sicht”

ECB’s præsident Christine Lagarde dæmper forventninger til yderligere hurtige rentesænkninger

Lagarde: Inflationen i Eurozonen er på rette vej

Præsidenten for Den Europæiske Centralbank (ECB), Christine Lagarde, har udtalt, at hun dæmper forventningerne til yderligere hurtige rentesænkninger efter den seneste lempelse af renten. Lagarde forklarede i en artikel til den tyske avis “Rheinische Post”, at inflationen i Eurozonen “er på rette vej til at nå to procent mod slutningen af det kommende år”.

Nødvendigheden af restriktive renter

Lagarde understregede vigtigheden af at opretholde restriktive renter for at sikre langvarig prisstabilitet. Hun sagde: “Vi skal holde renten restriktiv så længe, som det er nødvendigt for at sikre vedvarende prisstabilitet. Med andre ord: Vi skal holde foden på bremsen i endnu en tid, selvom ikke så hårdt som hidtil.”

Fokus på inflation og effektivitet i pengepolitikken

Den fremtidige pengepolitik vil i høj grad afhænge af, om inflationen vender retur til målet, om prispresset generelt aftager, og om ECB’s pengepolitik fortsat effektivt bekæmper inflationen. Lagarde pointerede, at disse faktorer vil bestemme, hvornår det er på tide at løsne bremsen yderligere.

Første rentesænkning efter stigning

Den seneste rentesænkning på 0,25 procentpoint var den første efter en stejl stigning i renten for at bekæmpe inflationen.

Kilde: dpa-infocom, dpa:240608-99-317772/2

Top  Kryptomarkedets puster ud: $SONIK kan stadig muligvis stige med 1.000%

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button