Krypto News

Dax åbner det nye år med stabilitet – Rheinmetall fører an i stærk start for Dax

Dax Index Stabil på Første Handelsdag i det Nye År

Dax indekset viste stabilitet på den første handelsdag i det nye år. Efter markante gevinstniveauer tidligt på tirsdagen, som midlertidigt bragte indekset tæt på sit rekordhøje niveau, faldt stigningerne imidlertid i løbet af dagen. På trods af dette sluttede Dax med en stigning på 0,11 procent og nåede 16.769,36 punkter. MDax-indekset for de mellemstore virksomheder faldt med 1,10 procent til 26.838,34 punkter.

Aktiegevinster og tab

Rheinmetall-aktier toppede Dax med en stigning på 4,3 procent, hvilket fortsatte deres stærke opadgående kurve fra de seneste to år. I løbet af dagen nåede aktierne for første gang i virksomhedens historie over 300 euro, støttet af positive analytikerkommentarer fra JPMorgan og Bank of America. I MDax føltes den positive stemning også på Hensoldt-aktier, der steg med 2,4 procent.

Baggrunden for de stigende forsvarsudgifter i 2022 havde ført til en fordobling af aktiekursen for den bilkomponent-leverandør og våbenproducent Rheinmetall. I 2023 steg aktien yderligere med 54 procent, hvilket var den kraftigste stigning for nogen anden Dax-medlem.

Sartorius foretog den næsthøjeste stigning i indekset med en stigning på 3,6 procent. Her spillede en analytikers udmelding en afgørende rolle, hvor Richard Vosser fra JPMorgan opdaterede sine skøn før forventningerne til kvartalsregnskaberne i slutningen af januar. En stærk prognose for 2024 og nye positive langsigtede mål forventes at drive aktiekursen.

Lufthansa-aktierne oplevede et tab på 3,3 procent i MDax, drevet af studierapporter. Den amerikanske bank Citigroup nedgraderede flyselskabets aktier fra “Neutral” til “Sælg” og sænkede kursmålet fra 7,90 til 6,60 euro.

Top  Bitcoin og andre kryptokurser stiger om formiddagen: Her er de seneste udsving

Internationale markedsændringer

I SDax fortsatte Morphosys-aktierne deres stigning fra de seneste uger med en stigning på 2,9 procent, hvor aktierne nåede deres højeste niveau siden slutningen af 2021.

De største børser i Europa oplevede hovedsageligt lette tab, hvor EuroStoxx 50-indekset lukkede med et fald på 0,20 procent, og børserne i Paris og London også viste moderat nedgang. Ved afslutningen af handelsdagen i Europa steg Dow Jones Industrial lidt, mens de teknologitunge Nasdaq-indekser viste svaghed.

På valutamarkedet kom eurokursen under pres og blev handlet til 1,0950 dollars. Den Europæiske Centralbank fastsatte referencekursen til 1,0956 dollar, hvilket førte til en styrkelse af dollaren.

På obligationsmarkedet faldt noteringerne igen, hvor renteindekset Rex tabte 0,37 procent, og den nominelle rente steg fra 2,03 procent fredag til 2,11 procent. Bund-Future-indekset faldt til sidst med 0,32 procent til 136,73 punkter.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button