Krypto News

Dax falder overraskende efter høj amerikansk inflation: Aktiemarkedet påvirket

Højte US-Verbraucherpreise sænker tysk aktiemarkedet

Tysk aktiemarkeder påvirkes af høje US-forbrugerpriser

Den tyske aktiemarked oplevede en nedgang som følge af de uventet høje forbrugerpriser i USA. Dette resulterede i en nedgang på 0,92 procent for Dax-indekset, der sluttede på 16,880,83 point. Denne nedgang påvirkede også MDax-indekset, der faldt med 1,42 procent og endte på 25,724,51 point.

Inflation og pengepolitik

Kapitalmarktstratege Jürgen Molnar fra Handelshaus Robomarkets advarede forinden om, at inflationsdataene kunne have en betydelig indvirkning på markedet, da de er afgørende for US Federal Reserve’s pengepolitiske retning. Selvom inflationen faldt i januar, lå den stadig på 3,1 procent i stedet for de forventede 2,9 procent. Dette svækkede håbet om hurtige og markante rentesænkninger og påvirkede markedet negativt.

Fed’s beslutning

Ifølge Tobias Basse fra Landesbank NordLB, vil en klarere forståelse af de fremtidige makroøkonomiske tendenser potentielt muliggøre en fremtidig rentesænkning fra Federal Reserve. Han mener, at kun større problemer hos de amerikanske regionale banker umiddelbart kan føre til en hurtig reduktion af den nuværende rentesats på 5,25 til 5,50 procent.

Teknologiske aktier under pres

Den truende rentestigning påvirkede især teknologivirksomheder, hvor aktierne hos Infineon, en stor chipproducent, faldt med fem procent.

Positive tendenser hos visse virksomheder

På trods af den negative markedsstemning fortsatte aktierne hos Rheinmetall deres opstigning og steg med 4,6 procent. En udtalelse fra CDU’s forsvarsekspert om en mulig tredobling af Bundeswehr-fonden bidrog også til stigningen hos Hensoldt, der steg med 5,7 procent. Selv nytilkomne virksomheder som Renk oplevede en stigning på 15 procent.

Top  Kenyan myndigheder beskylder Worldcoin for spionage og trussel mod landets suverænitet

Ugunstige udsigter for Siltronic

Siltronic’s aktier oplevede derimod et fald på fire procent på grund af forventninger om en betydelig nedgang i den operationelle indtjening og en stagnation i omsætningen. En skuffelse for investorerne, der også blev understreget af en markant nedskæring af udbyttet for 2023.

Markedsudviklingen

På tværs af Eurozonen oplevede EuroStoxx 50 en nedgang på 1,20 procent, mens både Cac 40 og FTSE 100 faldt med knap en procent. I New York oplevede Dow Jones Industrial ved lukketid en nedgang på mere end en procent.

Valutakurser

På valutamarkedet faldt Euroen i værdi som følge af de høje US-forbrugerpriser og blev handlet til 1,0717 US-dollar. Den Europæiske Centralbank havde tidligere fastsat den officielle kurs til 1,0793 dollar. Renten forblev uændret på 2,38 procent.

Konklusion

Den høje US-inflation satte sit præg på de globale finansmarkeder, og det er stadig usikkert, hvordan markedet vil reagere på længere sigt. Situationen vil fortsat være under observation, da investorerne søger klarhed omkring de fremtidige økonomiske tendenser.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button