Krypto News

Dax holder sig tæt på rekordniveau – Markedet forventer renteforhøjelser fra USA og Eurozonen

Dax holder sig tæt på rekordhøjde

Dax, den tyske aktieindeks, har i dag holdt sig knap under sit seneste rekordhøje niveau. Ved middagstid steg det tyske ledende indeks med 0,11 procent til 16.810,66 point fra dagen før. Samtidig steg det midtcap-indeks, MDax, med 0,14 procent til 26.620,38 point. Eurozonen-indekset EuroStoxx oplevede også en stigning på 0,2 procent.

Siden sidste tirsdag har Dax, med undtagelse af en gang, nået rekordniveauer – den foregående dag nåede den 16.837 point. Dette har øget årets slutspurt siden det midlertidige lavpunkt i oktober med godt 15 procent.

USA’s beslutning om rentesatserne i aften står i fokus i dag. Den amerikanske centralbank forventes at holde renten uændret på sit sidste møde i år. Markedsdeltagere forventer rentenedsættelser fra både den amerikanske centralbank og den Europæiske Centralbank (ECB) næste år.

På det tyske marked har en række analytikeres opgraderinger været i fokus. En dobbelt opgradering fra “Sælg” til “Køb” fra den schweiziske bank UBS gav yderligere støtte til genopretningen af BASF-aktierne. Aktierne i kemikoncernen steg med fire procent og toppede Dax-listen. Generelt var der efterspørgsel efter kemivirksomheder.

Bank of America udstedte en “Køb”-anbefaling til Continental, hvilket fik aktierne i biltilbehørs- og dækproducenten til at stige med 2,4 procent. Aktierne i Fraport steg med 1,7 procent efter offentliggørelsen af trafiktallene for november fra lufthavnsoperatøren.

© dpa-infocom, dpa:231213-99-279379/4

Top  Ethereum Classic (ETC) oplever en massiv prisstigning på baggrund af Ethereum ETF spekulation

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button