Krypto News

Dax når rekordhøjde midt på ugen – hvad betyder det for investorerne?

Dax rammer rekordhøjde

Dax opnår rekordhøjde

Dax-indekset nåede endnu en gang en rekordhøjde midt på ugen. Med 18.044 punkter ligger det lige over den tidligere rekord fra sidste torsdag. For første gang stod det tyske ledende indeks på onsdag også ved afslutningen af handelen over det runde tal på 18.000 punkter med en stigning på 0,15 procent til 18.015,13 point. MDax-indekset for mellemstore børsnoterede virksomheder lukkede med en stigning på 0,07 procent til 26.264,30 punkter.

Federal Reserve’s Zinsentscheidung

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, forventedes at offentliggøre sin rutinemæssige rentebeslutning sent på aftenen (CET). Der blev ikke forventet ændringer i rentesatserne.

Anleger håber dog på tegn på, hvornår den første sænkning kan forventes, og især hvor kraftigt bankfolkene vil vride på renteknappen i løbet af året. Det forventes stadig på finansmarkederne, at Federal Reserve kan sænke renten i juni. Tvivlene om dette er dog vokset på det seneste. Prisinflationen i USA har trods alt overraskende accelereret.

Aktiemarkedet

BASF steg med 2,5 procent på toppen af Dax takket være positive udtalelser fra analytikere. “Nu eller aldrig,” overskriftede Berenberg-analytiker Sebastian Bray sin opgradering af aktierne. Der kunne ikke være et bedre købsargument end starten på genopretningen fra den værste afsætningskrise i den europæiske kemibrache i årtier.

Rheinmetall-aktierne bukkede under for deres nylige rekordrally med et fald på 2,1 procent. Investorerne fulgte koncernchef Armin Pappergers eksempel, der dagen før solgte papirer for næsten fem millioner euro. Alene i år har Rheinmetall-papirerne som den bedste Dax-aktie allerede vundet mere end 66 procent tilbage.

Top  Krypto-markedet til middag: Bitcoin falder, mens Ethereum, Litecoin og Ripple stiger.

Andre Aktiepræstationer

En positiv vurdering fra Citigroup med henblik på de kommende regnskaber for Jungheinrich resulterede i en stigning på fire procent for aktierne i truckproducenten. Analytiker Vivek Midha tildelte aktierne status som “Positive Catalyst Watch” før fremlæggelsen af regnskaber den 28. marts, hvilket betyder, at han forventer gode nyheder fra Jungheinrich.

Deutz-motorfabrikantens aktier toppede SDax-indekset med en stigning på 6,7 procent efter kurssvingningerne i forbindelse med årsrapporten dagen før. Til gengæld faldt aktierne fra teknologiselskabet PVA Tepla med mere end seks procent, på trods af at virksomheden bekræftede nøgletal og års-udsigter, som ikke var tilstrækkelige for en bæredygtig vending.

Afsluttende bemærkninger

EuroStoxx 50-indekset for eurozonen lukkede med et fald på 0,15 procent lige over 5000 point. Den franske Cac 40 faldt med cirka en halv procent, mens den britiske FTSE 100 næsten ikke ændrede sig i løbet af dagen.

I New York bevægede Dow Jones Industrial-indekset samt den teknologitunge Nasdaq 100 sig omkring deres lukkekurser fra dagen før i europæisk handelsslut.

Euroen faldt før de vigtige pengepolitiske beslutninger i USA en smule. Den blev sidst handlet til 1,0857 US-dollar. Den Europæiske Centralbank (ECB) fastsatte referencekursen til 1,0844 dollar (tirsdag: 1,0854). Dollaren kostede dermed 0,9221 euro (0,9213).

På obligationsmarkedet faldt omløbsrenten fra 2,48 procent dagen før til 2,46 procent. Rentenindexet Rex steg 0,04 procent til 124,76 point. Bund-Future steg 0,09 procent til 131,92 point.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button