Krypto News

DAX oplever aftagende opadgående tendens efter vigtige konjunkturdata

Efter vigtige konjunkturdata skærpede nedadgående trenden sig i DAX.

Efter at DAX i starten af ugen blot missede endnu et rekordhøjt niveau over 17.050 point med få point, faldt den ved åbningen tirsdag med 0,30 procent til 16.987,09 point. Indtil tidlig eftermiddag holdt børsbarometeret sig på dette niveau. Herefter blev trykket nedad imidlertid for stort, og DAX oplevede markante fald. Ved lukkeklokken viste den et fald på 0,92 procent til 16.880,83 point.

Træthedstegn på Wall Street og nyheder om inflation og renter bremste tirsdag opadgående tendens på det tyske aktiemarked. Selvom de store børsindekser i USA igen havde nået rekordniveauer dagen forinden, kunne de ikke helt holde dem ved lukkeklokken. “I omgivelserne af 17.000-niveauet observeres der fra tid til anden fortjenestetilbageførsler,” skrev markedseksperterne fra Index Radar. Selvom DAX fortsat er inden for rækkevidde af sit seneste rekordhøj, “så er der ikke rigtig nogen købslyst”.

Amerikanske inflationsdata i januar overstiger forventningerne

Inflationspresset i USA aftog i januar, men ikke så meget som forventet. Derudover stagnerede kernsatsen. Ifølge det amerikanske arbejdsministerium steg forbrugerpriserne samlet set med 0,3 procent i forhold til måneden før og lå 3,1 (måned før: 3,4) procent højere end niveauet for samme måned året før. Økonomer fra Dow Jones Newswires havde forventet en månedlig prisstigning på 0,2 procent og en årlig inflation på 2,9 procent.

Kernforbrugerpriserne (uden energi og fødevarer) steg med 0,4 procent månedligt og med 3,9 (måned før: 3,9) procent på årsbasis. De adspurgte økonomer havde forventet en månedlig sats på 0,3 procent og en årlig sats på 3,7 procent.

Top  Opdater venligst din app til den nyeste version for at fortsætte med at læse gratis nyheder, analyser og reportager.

Fed vil styre inflationen mod sit mål på to procent bæredygtigt. Inden de begynder på rentevendingen, vil de sikre sig, at inflationen virkelig er brudt.

Fokus på ZEW-indekset

I Tyskland fremlagde Mannheim Center for European Economic Research (ZEW) undersøgelsen af investorerens konjunkturvurdering i februar. Her faldt indikatoren for den nuværende situation fra -77,3 point til -81,7 point, mens man havde forventet -79 point. Dette er det laveste niveau siden juni 2020. Forventningerne lå derimod på 19,9 point (tidligere 15,2 / forventet 17,4) – en tolv måneders høj.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button