Krypto News

DAX overskrider 19.000-punktsmærket – Rentevending tiltrækker investorerne

DAX überspringt 19.000er-Marke – Zinswende lockt Anleger

Opdateret den 19. september 2024 kl. 12:40

På begge sider af Atlanterhavet har centralbankerne markeret afslutningen på højrenteperioden. ECB har allerede to gange lempet renten. Fed har nu også taget det første skridt med en kraftig tilbagevenden. På børserne har dette medført en særdeles positiv stemning. DAX stiger til nye højder.

De faldende renter på begge sider af Atlanterhavet tiltrækker investorer til aktiemarkederne. Den tyske ledende indeks DAX overskriver for første gang det rekordniveau på 19.000 point. Den amerikanske centralbank indledte rentevenden dagen før med et usædvanligt stort skridt og vil fortsætte med at lempe pengepolitikken. Den Europæiske Centralbank havde på sit seneste rentemøde efter rentevenden i juni skåret yderligere ned på kernefrekvenserne.

Optimisme på børserne

“In kombination med de meget gode tilbudsbetingelser for den amerikanske økonomi, især den stærke produktivitetsvækst, kunne startskuddet til en årsskiftes rally være affyret,” prognostiserede strategen Eckhard Schulte fra MainSky Asset Management.

“Når den amerikanske økonomi får mere fremdrift på grund af rentevenden, er det altid et godt signal for den tyske eksportøkonomi,” sagde Volker Treier, handelschef for den tyske industri- og handelskammer (DIHK). “For USA er stadig vores vigtigste afsætningsmarked med hensyn til volumen.”

Børsens eufori i kontrast til den reelle økonomi

For aktieinvestorer er udsigterne til faldende renter gode nyheder. Aktier bliver igen mere attraktive sammenlignet med fastforrentede papirer. Lån bliver billigere, virksomheder kan derfor finansiere sig lettere, investeringer bliver mere overkommelige. Og tegnene peger mod yderligere lempelser af pengepolitikken gennem centralbankerne og dermed forbedrede finansieringsbetingelser. Da inflationsraten i Tyskland for nylig faldt under 2 procent.

Top  Michael Saylor: Bitcoin-Kurs auf dem Weg zu 3 Millionen Dollar bis 2045

Selvom udviklingen på børserne står i kontrast til den sløje økonomiske situation i Tyskland, ser aktieinvestorer ofte ikke nødvendigvis på den aktuelle situation, men på fremtidige gevinster. Desuden er de fleste af de 40 selskaber i DAX internationalt orienterede: Tyskland er således blot ét marked ud af mange.

Kort sagt, DAX’s nærmeste 19.000er-marke bekymrer nogle forhandlere. De peger på den store udløbsdag for september-indstillinger og -futures fredag. Dette er en af de vigtigste dag i året på internationale terminsbørser. “Det typiske er, at man forsøger at hoppe over runde tal,” siger en optionshandler. Dette resulterer i, at sådanne mærker kortvarigt overskrides, men derefter falder efterspørgslen sammen: “Det vil først vise sig over de næste uger, om der sker ægte køb fra langsigtede investorer.”

I år har DAX nu steget med næsten tolv procent siden begyndelsen af året. Blandt de største vindere i løbet af dagen til middag inkluderer aktierne fra forbrugsvareproducenten Beiersdorf, bilproducenten BMW og onlineforhandleren Zalando. De få tabere ledes i mellemtiden af ​​Deutsche Telekom. Også forsyningsselskaberne Eon og RWE har noteret sig svagere.

DAX brød 15.000 og 16.000 mærkerne i marts og august 2021, da børser verden over løftede sig fra deres Corona-lav fra året før. Ved begyndelsen af pandemien faldt indekset til 8256 point. Siden da har kursen klart genoprettet sig – selvom der stadig er belastninger for økonomien på grund af den vedvarende russiske krig i Ukraine og Mellemøsten konflikt.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button