Krypto News

DAX steuert auf Rekordhoch zu efter amerikansk rentesænkning

Dax nærmer sig jævnligt rekordniveau takket være Federal Reserves rentenedsættelse

Den tyske aktieindeks Dax ser ud til at bevæge sig mod sit seneste rekordniveau på 18.990 punkter med en markant stigning på torsdag. Brokerfirmaet IG estimerer, at Dax vil åbne omkring 1 procent højere på 18.895 punkter før Xetra-handelen begynder. Den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed), indledte en betydelig rentenedsættelse på 0,5 procentpoint aftenen før, hvilket er den første rentenedsættelse i mere end fire år.

Fed sætter gang i rentenedsættelser for at genoplive økonomien

Fed’s formand, Jerome Powell, har tydeliggjort, at denne rentenedsættelse ikke markerer starten på en “ny normal” rentekurs nedad. Der er simpelthen blevet udnyttet muligheden efter en lang periode med afventen. Fed signaliserer yderligere rentenedsættelser på i alt 0,5 procentpoint inden årets udgang. Formålet er at stimulere økonomien og beskæftigelsen, da bekæmpelse af inflation hidtil har haft førsteprioritet.

Børsreaktion i Asien og USA

De asiatiske aktiemarkeder reagerede kraftigt på nyheden om rentenedsættelsen, hvilket resulterede i betydelige stigninger om morgenen. Dow Jones Industrial, som tidligere havde opnået en midlertidig rekord den foregående aften, endte dog med et fald./ag/stk

Kilde: dpa-AFX

Top  Bitcoin når nyt års højdepunkt og kan stige yderligere med mulig godkendelse af Bitcoin Spot ETF'er, ifølge eksperter.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button