Krypto News

Dax stiger med 0,93 procent trods europæisk opsving: Merck KGaA og SAP aktierne blandt top-performere

Den jüngsten hændelse på de tyske aktiemarkeder blev mødt med positivitet fra investorerne midt på ugen, med inspiration fra Wall Street og i forventning om en rentenedsættelse i Eurozonen. Dax-indekset lukkede med en stigning på 0,93 procent til 18.575,94 punkter efter tidligere at have ramt det laveste niveau i fire uger. MDax for mellemstore virksomheder steg med 0,69 procent til 26.965,72 punkter.

Markedsudvikling i Europa og USA

På de vigtigste europæiske børser var der generelt en stor stigning: Eurozonen-aktieindekset EuroStoxx 50 steg med 1,7 procent til 5035,66 punkter. Cac 40 i Paris steg cirka 0,9 procent, mens FTSE 100 i London steg med cirka 0,3 procent. Ved den europæiske børs lukkede Dow Jones Industrial i USA cirka 0,2 procent højere.

Topaktier på Dax

Merck KGAA-aktierne blev drevet til det højeste niveau i et år af en positiv analyse, med en stigning på 2,7 procent til 170,75 euro. Bayer-aktier steg med 0,9 procent, selvom en amerikansk domstol havde reduceret en milliardstor bøde for selskabet i forbindelse med Roundup-herbicidet. SAP-aktierne steg med 1,7 procent efter meddelelsen om opkøbet af den israelske virksomhed WalkMe for 1,5 milliarder dollars.

Mulige ændringer i aktieindekserne

Deutsche Börse vil afgøre sammensætningen af aktieindeksene, hvor forventes ingen ændringer i Dax. Dog kunne rejsekoncernen Tui, lastbilproducenten Traton og køkkenudstyrsleverandøren Rational rykke op i MDax for mellemstore virksomheder. Tui-aktier steg med 5,6 procent, mens Rational og Traton også oplevede stigninger.

Valuta- og obligationsmarkedet

På valutamarkedet forblev euroen stabil og lå sidst på 1,0868 dollar. ECB fastsatte referenceraten til 1,0872 dollar. Rentesatsen forblev uændret på 2,61 procent, med Bund Future, der steg med 0,25 procent til 130,69 point.

Top  Dax setzt Aufwärtsbewegung fort: Quartalsberichte bringen Licht und Schatten

Artiklen er baseret på oplysninger fra den 5. juni 2024 og opsummerer de vigtigste begivenheder på de tyske og europæiske aktiemarkeder samt udviklingen i valuta- og obligationsmarkedet.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button