EthereumKrypto News

De bedste dezentrale exchanges (DEX): En guide til de mest populære platforme

De bedste dezentrale kryptohandelsplatforme (DEX) |||

Hvordan fungerer en DEX?

Traditionelle handelsplatforme matcher ordre i et orderbogssystem, mens brugere på dezentrale handelsplatforme interagerer med en liquiditetspool baseret på smart contracts. Denne pool indeholder tokens fra det ønskede handelspar, som er blevet leveret af liquiditetsudbydere. Brugere kan handle deres tokens direkte gennem smart contractet i poolen og betaler en gebyr til liquiditetsudbyderne. Effektiviteten, omkostningerne og sikkerheden ved denne udveksling er vigtige faktorer at overveje, når det kommer til vurdering af en DEX.

Uniswap

Uniswap blev grundlagt i 2018 og har hurtigt etableret sig som den førende DEX-handelsplatform baseret på handelsvolumen. Platformen har en fremragende likviditet med cirka 5,37 milliarder dollars i likviditetspuljer. En høj likviditet betyder, at protokollen tilbyder lav prisglidning, hvilket er forskellen mellem forventet og faktisk pris ved ordreafvikling.

Curve Finance

Curve Finance er strengt taget den næststørste handelsplatform efter volumen. Plattformen fokuserer primært på stablecoins og Ethereum-liquid-staking-tokens og henvender sig hovedsageligt til institutionelle handlere.

Pancakeswap

Denne DEX-platform blev oprindeligt udviklet til Binance Smart Chain for at skabe et modsvar til Uniswap. Pancakeswap har mere end 2.000 handelspar og et univers af 1.556 forskellige tokens, mange af dem handles udelukkende på Pancakeswap. Platformen er særligt populær på grund af sine yield farming- og staking-muligheder.

Raydium

Raydium er vokset i popularitet på Solana-blockchainen og tilbyder moderne funktioner og en alt-i-en-service, hvor brugere kan handle tokens, stakke, deltage i liquiditetspuljer og yield farming.

Sushiswap

Sushiswap ligner Uniswap, da udviklerne tidligere kopierede og tilpassede Uniswaps open-source-kode. Platformen er en af de mest alsidige og understøtter tokens fra 19 forskellige blockchains. Sushiswap har dog haft svært ved at komme sig efter et fald i interesse og handelsvolumen i 2021.

Top  Bonk-prisprognose, da BONK falder med mere end 50% fra toppen - Kan det komme sig fra denne betydelige tilbagegang?

Disse fem DEX-platforme tilbyder forskellige muligheder og funktioner for handel med kryptovaluta. De er alle unikke på deres egen måde og tiltrækker forskellige typer af brugere afhængigt af deres behov og præferencer.

Hold dig informeret med Ethereum News

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button