Krypto NewsRegulierung

Demokratisk kongresmedlem kritiserer PayPal for at indføre ny dollarbaseret stablecoin uden føderal godkendelse

Kritik af PayPal’s lancering af Stablecoin PYUSD

Den demokratiske Kongresmedlem Maxine Waters (D-CA) har kritiseret PayPal for at lancere deres nye Stablecoin, PYUSD, uden at have afventet godkendelse fra føderale myndigheder. I en skriftlig erklæring udtrykte Waters sin bekymring over, at PayPal lancerede deres Stablecoin, før der er etableret en føderal ramme for regulering.

PayPal tog en banebrydende beslutning ved at introducere deres Stablecoin, PYUSD, mandag. Det er det første eksempel på, at et stort globalt betalingsselskab udvikler en Stablecoin. PYUSD vil blive administreret af Paxos Trust, et krypto-finansielt selskab baseret i New York. Værdien af PYUSD er stærkt understøttet af indskud i amerikanske dollars samt kortsigtede statsobligationer og lignende aktiver.

PYUSD-indehavere vil have mulighed for at konvertere deres Stablecoin til amerikanske dollars og inden for PayPal-netværket til Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH) og Litecoin (LTC). Waters pegede på, at PayPal har 435 millioner kunder globalt, hvilket overstiger det samlede antal online-konti hos alle store banker tilsammen. På grund af PayPals størrelse og rækkevidde mener Waters, at føderale myndigheder er nødvendige for at overvåge og håndhæve regulering af Stablecoin-operationer.

Waters understregede, at føderale myndigheder skal have tilsyn med Stablecoin-udstedere, da Stablecoins repræsenterer en ny form for valuta, der kræver statslig regulering. Hun påpegede, at Federal Reserve, den amerikanske centralbank, der er ansvarlig for pengepolitikken og pengeudbuddet, skal være i stand til at udføre sin rolle.

Lovmæssige udviklinger og debat om regulering af Stablecoins i USA

Terra’s sammenbrud af deres 40 milliarder dollar-algoritmiske Stablecoin UST fik lovgiverne til at handle sidste år. Siden da har fremskridtene dog været begrænsede. For nylig vedtog Repræsentanternes Hus’ udvalg en lov om regulering af Stablecoins i USA. På trods af Waters’ modstand stemte nogle demokrater sammen med republikanerne for lovforslaget. Forslaget er nu klar til afstemning i Repræsentanternes Hus, men det er usandsynligt, at demokraterne i Senatet vil bifalde det, hvis det vedtages.

Top  Cardano Foundation veröffentlicht ihren Activity Report 2023: Dezentralität und starke Partnerschaften im Fokus

Waters kritiserede republikansk lovforslag, da det tillader statsregulerede Stablecoins som PYUSD, men udelukker tilsyn fra Federal Reserve. Ifølge Waters undergraver republikansk lovforslag også Federal Reserves rolle som centralbank og gør det vanskeligere at beskytte økonomien mod inflation eller fremme maksimal beskæftigelse ved bred indførelse af Stablecoins.

På den anden side udtrykte repræsentanten Patrick McHenry (R-North Carolina), formand for House Financial Services Committee, positivitet overfor PayPals nye Stablecoin i en erklæring offentliggjort mandag. Han skrev, at denne erklæring viser, hvordan Stablecoins kunne blive en grundlæggende del af vores moderne betalingssystem, når de opererer inden for en veldefineret regulerende ramme.

McHenry understregede vigtigheden af, at lovgiverne fuldfører deres opgave efter lanceringen af PYUSD. Waters havde tidligere erklæret, at lovgiverne nærmest skulle starte forfra på grund af ændringer foretaget af republikanerne i lovforslaget. Waters gentog, at hun ikke støtter lovforslaget uændret og opfordrede til, at udvalgsformanden McHenry og de republikanske medlemmer vender tilbage til forhandlingsbordet for at udforme et lovforslag, der rent faktisk fungerer. Hun fremhævede vigtigheden af at beskytte forbrugere og vores finansielle system og opfordrede til hurtige forhandlinger.

Mislykket

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button