Krypto News

Deutsche Aktienindex slår rekord trods alle kriser: Hvorfor det? En analyse af årsagerne til DAX’s rekordhøje niveau

Den tyske Aktieindeks bryder trods alle kriser rekorder. Hvorfor? Lige før jul er nyhedsstrømmen lidt håbløs, med krige i Mellemøsten og Ukraine, budgetkriser i Tyskland og klimakrisen globalt. Alligevel har den tyske aktieindeks Dax steget med 20% siden årets begyndelse og nåede tirsdag rekordhøje 16.837 point. Men hvorfor?

1. Hvordan påvirker renten aktiekurserne?

Finansmarkedet er som en vandseng. Når man trykker et sted, bevæger det sig et andet sted. Det samme gælder for renter og aktiekurser: Faldende renter gør det billigere for virksomheder at låne penge til investeringer, hvilket øger sandsynligheden for overskud og får investorer til at købe aktier, hvilket får kurserne til at stige. Aktier bliver også mere attraktive, da investorerne får mindre afkast på obligationer eller opsparingskonti. Selvom centralbankerne endnu ikke har sænket renten, handler det på børsen om forventninger, og mange investorer forventer, at centralbankerne vil sænke renten grundet faldende inflation.

2. Findes der en juleudsalgs-rally?

Der tales ofte om en “juleudsalgs-rally”, hvor aktiekurserne stiger ekstra meget henover jul. Dette fænomen blev først beskrevet i 1970’erne af finansmarkedsovervågeren Yale Hirsch. Der er forskellige forklaringer på kursstigningerne henover jul: Bonusser bliver investeret, fondsforvaltere køber populære aktier, og investorer forventer stigende kurser, hvilket får dem til at købe aktier og dermed øge kurserne.

3. Er tyske aktier overvurderede?

Aktiekurser kan stige så meget, at de ikke længere afspejler virksomhedernes reelle værdi. Men ifølge Kurs-Gewinn-Verhältnis (KGV) er virksomhederne i Dax stadig retfærdigt værdisat i forhold til deres indtjening, ligesom gennemsnittet for de sidste ti år. Dette indikerer, at virksomhederne i DAX stadig er fornuftigt prissat, i hvert fald målt ud fra deres indtjening.

Top  Krypto-Händler erwarter 100.000 US-Dollar: Bitcoin auf dem Weg zum neuen Allzeithoch?

4. Er det fornuftigt at investere nu?

Mens mange analytikere forudsiger, at virksomhederne vil fortsætte med at have gode indtjeninger i 2024, er et kursfald selvfølgelig ikke udelukket. Men historiske data viser, at selv hvis man investerede lige før store nedture i Dax, vendte afkastet efter nogle år tilbage til plus. Derfor mener eksperter, at det er fornuftigt at investere på mellemlangt eller langt sigt, især hvis man spreder sine investeringer på en indeks som Dax.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button