BitcoinKrypto News

Die Krypto-Rally und die massive Nachfrage nach Bitcoin-ETFs: Wie Michael Saylor die Zukunft von Bitcoin sieht

Bitcoin-ETF’er og deres Indvirkning på Kryptomarkedet

Den seneste krypto-rally, der igen sendte Bitcoin over 50.000-dollar-mærket, var i høj grad forbundet med boomet af Bitcoin-spot-ETF’er. Michael Saylor, medgrundlægger af MicroStrategy, ser en “massiv ubalance” mellem udbud og efterspørgsel af krypto-fonde.

Officiel godkendelse af Bitcoin-spot-ETF’er i USA af børstilsynet Securities and Exchange Commission (SEC) den 10. januar 2024 blev længe ventet af krypto-investorer på begge sider af Atlanterhavet. Efter mottoet “Sælg på gode nyheder” oplevede Bitcoin imidlertid en korrektion efter beslutningen. Men da omfanget af efterspørgslen efter de samlede elleve spot-ETF’er viste sig, kunne den oprindelige kryptovaluta ikke længere holdes tilbage og oversteg for første gang siden 2021 igen 52.000-dollar-mærket. Også Michael Saylor er begejstret for populariteten af Bitcoin-ETF’er.

Saylor ser massiv efterspørgsel efter Bitcoin-ETF’er

Michael Saylor, medgrundlægger af den amerikanske softwareproducent MicroStrategy, har længe været kendt som en af de mest fremtrædende Bitcoin-bulls. Til trods for den skarpe krypto-korrektion i 2022 fastholdt han sine optimistiske prognoser – og vinder igen terræn i den nuværende cybersvømning. I et nylig offentliggjort interview med “CNBC” bekræftede han sin tillid til kryptosektoren. Den vigtigste årsag til hans optimistiske prognoser: Lanceringen af de længe ventede Bitcoin-ETF’er. På grund af det faktum, at efterspørgslen efter et sådant Bitcoin-investeringsprodukt har hobet sig op i næsten et årti, kan udbuddet i øjeblikket ikke følge med.

“Nachfrage mangler Bitcoin, das in diese ETFs fließt, ist zehnmal so groß wie das Angebot, das von den natürlichen Verkäufern, den Minern, kommt”, meint Saylor. “Die Leute haben zehn Jahre lang auf diese ETFs gewartet, und endlich haben auch Mainstream-Investoren Zugang zu Bitcoin, und ich denke, das ist es, was den Anstieg des Kapitals in der Anlageklasse antreibt”, fuhr er gegenüber “CNBC” fort.

Top  Fire kryptokurver, du bør undgå at handle med næste uge

Dauerbulle Saylor ser mange fordele ved Bitcoin – og investerer selv

Især i de nuværende turbulente tider viser Bitcoin sin rolle som et investeringsprodukt, der beskytter mod makroøkonomiske og geopolitiske risici. Bitcoin er for øjeblikket meget efterspurgt, fordi den “ikke er korreleret med traditionelle risikoaktiver og ikke afhænger af et bestemt land eller virksomhed, ikke afhænger af vejr, ikke afhænger af en krig, ikke afhænger af medarbejdere eller leveringskæder”, understreger Saylor.

Saylor: MicroStrategy som “Bitcoin-udviklingsselskab”

Saylor ønsker at udnytte den forventede fremgang for Bitcoin yderligere med sit firma, MicroStrategy. I årevis har MicroStrategy været betragtet som den ultimative Bitcoin-aktie i kryptokredse, da virksomheden ejer milliarder af dollars værd af Bitcoins. Nu synes Saylor at ville gå et skridt videre: Han planlægger at omdøbe MicroStrategy til et “Bitcoin-udviklingsselskab”. Dette afspejler hans strategi om at akkumulere flere Bitcoins og fremme væksten af Bitcoin-netværket.

“Det er en naturlig beslutning for os, set i lyset af vores succesfulde Bitcoin-strategi og vores unikke status som verdens største Bitcoin-ejer”, forklarer Saylor sin beslutning. Faktisk ligger MicroStrategy ifølge “CoinGecko” øverst blandt alle offentlige virksomheder, når det kommer til antallet af Bitcoins: Det amerikanske firma ejer næsten 174.530 Bitcoins, der er værd 9,07 milliarder dollars (pr. 20. februar 2024). På andenpladsen følger Galaxy Digital Holding med lang afstand, dette krypto-selskab ejer således 17.518 Bitcoins.

Mikrostrategiens strategi medfører mange fordele – men også en fare

Modellen fra MicroStrategy tilbyder mange fordele. Frem for alt tillader den større fleksibilitet end en investeringsvirksomhed, argumenterer Saylor. Det tillader virksomheden også at udvikle software, generere likviditet, udnytte kapitalmarkedet, akkumulere Bitcoins for sine aktionærer og fremme Bitcoin-netværket.

Top  Kryptovaluta og guld slår rekorder samtidig med imponerende aktierally - De-Dollariseringens scenarie bagved

Imidlertid er der også en betydelig ulempe ved Saylors Bitcoin-strategi: Den enorme afhængighed af MicroStrategys finanser fra Bitcoins præstation. Siden den massive køb af den originale cybervaluta i 2020 har der vist sig en stærk korrelation mellem Bitcoin-kursen og MicroStrategy-aktien. Så gik papiret i 2022 under kryptovinteren ned i en nedtur, kun for at stige igen med den seneste genopblussen. På en tolv-måneders basis er MicroStrategy-aktien således næsten 140 procent højere til en pris på 704,98 dollar (pr. 20. februar 2024).

Artikel skrevet af finanzen.net

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button