BitcoinKrypto News

Die Verringerung der Liquidationsempfindlichkeit im Kryptomarkt: Ein Zeichen für die Stabilität des Marktes?

Det Kryptomarked er kendt for sin volatilitet og har gennem årene gennemgået markante ændringer, især når det kommer til reaktioner på prisudsving. En mindre åbenlys observation er imidlertid reduktionen af denne volatilitet på grund af ændret investoradfærd, især på futuresmarkedet.

En undersøgelse af prisændringer for Bitcoin og de vigtigste likvidationer i 2021 og 2023 viser en markant nedgang i dollarbeløbene, der likvideres pr. procentvis ændring af Bitcoin-prisen.

Bitcoin Likviditetsfølsomhedsindeks

I centrum for denne analyse er konceptet Liquidation Sensitivity Index (LSI) fra CryptoSlate. Denne indikator, der beregnes som værdien af samlede long- og short-likvidationer divideret med den absolutte værdi af procentvis ændring i Bitcoin-prisen, giver indblik i, hvordan markedets deltagere reagerer på prisbevægelser. En højere LSI tyder på, at mindre prisbevægelser fører til betydeligere likvidationer, en indikation på markedets følsomhed.

LSI bruger data fra Glassnode, der sporer handel med krypto-derivater på Binance, OKX og ByBit. Disse børser udgjorde tidligere størstedelen af Bitcoin-futures-handelen; i de seneste måneder har CME imidlertid vundet betydeligt terræn. En analyse af CME’s åbne interesse ville muliggøre et mere holistisk syn på krypto-derivater, der også inkluderer de traditionelle markeder. På grund af begrænsninger ved historiske datavurderinger fokuserer LSI dog udelukkende på kryptomarkeder.

LSI er i det væsentlige en måling af dollarværdien, der likvideres pr. 1% ændring i Bitcoin-prisen.

2021

I 2021 viste Bitcoin-markedet en høj følsomhed over for prisændringer. Dette fremgår af de LSI-værdier, der blev registreret i løbet af året. Eksempelvis forårsagede en prisstigning på 14,24% den 29. januar 2021, samt long- og short-likvidationer, en værdi på 709,31 mio. USD, hvilket førte til en LSI på 49,81 mio. USD/%. Dette mønster af høj følsomhed fortsatte hele året, med LSI’en den 18. april 2021, der nåede en højde på 152 mio. USD/% ved en prisfald på 14,31%.

Top  Ny mulighed for Bitcoin Core-udviklere: Støtteprogram tilbyder op til $150.000 over 12 måneder

Efter Tesla’s beslutning om ikke længere at acceptere Bitcoin, var der voldsomme kursudsving den 19. maj 2021, der på denne dag nåede op på hele 28,2%.

2023

For år 2023 viser billedet imidlertid noget andet. Markedets reaktion på prisændringer var markant dæmpet. For eksempel beløb de samlede likvidationer sig den 14. januar 2023 til 145,84 mio. USD, selv ved en betydelig prisstigning på 7,33%, hvilket resulterede i en LSI på kun 19,89 mio. USD/%. Denne tendens til lavere følsomhed fortsatte den 5. december 2023, hvor en prisstigning på 5,17% kun førte til en LSI på 12,32 mio. USD/%.

Forskellen bliver endnu mere tydelig, når man sammenligner de gennemsnitlige LSI-værdier for de respektive år. I 2021 lå det gennemsnitlige LSI på høje 74,27 mio. USD/%. I skarp kontrast hertil ligger det gennemsnitlige LSI for 2023 på en meget lavere værdi på 18,93 mio. USD/%.

Så siden 2021 har der været en drastisk nedgang i likvidationer med 55 mio. USD (77%) pr. procentvis ændring af Bitcoin-prisen.

Liquidation Sensitivity Index (LSI) for i dag, den 11. december, fortsætter denne trend, hvor Bitcoin undergik en prisændring på 5%, og de samlede likvidationer på de analyserede børser beløb sig til 85,4 mio. USD. LSI’en beregnes til 16,44 mio. USD/%. Dette tal betyder, at markedet reagerede med likvidationer på ca. 16 mio. USD ved hver 1% ændring af Bitcoin-kursen i dag.

Når man placerer denne LSI-værdi i den bredere trend for Bitcoin-markedsadfærd, tyder den på, at Bitcoin-futures reagerer lidt mere følsomt på prisbevægelser end i begyndelsen af måneden.

Flere faktorer kan forklare denne nedgang i likvidationsfølsomhed. Kryptomarkedet, især Bitcoin, er klart blevet mere modent siden 2021. Investorer og tradere har måske tilegnet sig bedre risikostyringsstrategier og reagerer nu mindre følsomt på prisændringer.

Top  Bitcoin står over for et potentielt 40% crash efter faldet af Binance CEO, CZ Zhao - Analytiker advarer.

Derudover kunne indtræden af flere institutionelle investorer og udviklingen af mere sofistikerede handelsinstrumenter have bidraget til et mere stabilt markedsmiljø. Disse ændringer inkluderer også CME’s stigning til at være den dominerende futures-handelsplatform i 2023, der overhalede Binance som nummer et.

I sammenfatningen kan det konkluderes, at den sammenlignende analyse af likviditetsfølsomheden for Bitcoin i 2021 og 2023 viser en markant ændring i markedsdynamikken. I 2023 blev der registreret en lavere værdi af likvidationer pr. procentvis ændring af Bitcoin-prisen i forhold til i 2021.

Denne ændring afspejler en modning af markedet og antyder muligvis et mere stabilt og mindre spekulativt miljø.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button