BitcoinKrypto News

Dollar nærmer sig 150 yen og bitcoin svinger omkring $50.000: Markederne venter på vigtige inflationsdata

Den amerikanske dollar nærmer sig 150 yen

Dollar nærmer sig 150 yen

På tirsdag lå den amerikanske dollar på 149,39 yen, tæt på den vigtige 150 yen-grænse. Dette kan føre til yderligere lempelser fra den japanske regering for at støtte valutaen.

Pres på den japanske yen

Den japanske yen er faldet med mere end 5% mod dollaren hidtil i år, primært på grund af faldende forventninger til Federal Reserves lempelsescyklus.

Påvirkning fra rentabilitet

Markedsanalytiker Tony Sycamore fra IG bemærker, at dollaren også støttes af “Carry”, da lav volatilitet og høje amerikanske afkast har tiltrukket risikotagning. Dette har bidraget til at styrke dollaren i forhold til yen.

Dollar og andre valutaer

Ud over yen faldt euroen med 0,03% til $1,0768, mens det britiske pund også oplevede et fald med 0,07% til $1,2620. Den australske dollar faldt også med 0,08% til $0,6526.

Fokus på US-inflationsdata

Alle venter med spænding på de vigtige amerikanske inflationsdata for januar, som forventes at afsløre, hvordan Federal Reserve kan ændre renterne senere på året.

Ændrede forventninger til rentesænkninger

Efter en række positive amerikanske økonomiske data forventes det nu, at Federal Reserve vil sænke renterne med cirka 110 basispoint fra maj, sammenlignet med omkring 160 basispoint sidste år.

Betragtninger om inflation

I en undersøgelse for januar fra Federal Reserve Bank of New York blev det påvist, at forventningerne til inflationsniveauerne i det kommende år ligger på 3%, mens stigningen i inflationsforventningerne på tre år faldt fra 2,6% til 2,4%.

Top  Bitcoin forventes at stige i 2024: Hvad er markedets reaktion?

Valutaer og kryptovalutaer

Sammenlignet med en kurv af valutaer steg dollaren med 0,02% til 104,16. Samtidig faldt den newzealandske dollar med 0,11% til $0,6121. Bitcoin steg med 0,64% til $50.155 som følge af positive nyheder om godkendelsen af ETF’ere, der sporer bitcoins kurs.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button