BitcoinKrypto News

El Salvador: Land der Zukunft für Bitcoin?

Nayib Bukele, præsidenten for El Salvador, har ambitioner om at gøre sit land til et Bitcoin-mekka. For at skabe mere gennemsigtighed omkring Bitcoin-indskuddene i statskassen har regeringen i landet lanceret en ny funktion.

Under Bukeles ledelse har El Salvador som det første land i verden gjort Bitcoin til en lovlig betalingsmetode siden 2021. Enhver forhandler, der teknisk set er i stand til det, skal acceptere Bitcoin som betalingsmiddel. Dette træk gør El Salvador delvist uafhængig af den amerikanske centralbanks pengepolitik og giver samtidig en stor del af befolkningen adgang til finansielle tjenester.

Bukele har vedtaget ambitiøse krypto-planer for sit land, herunder opførelsen af en såkaldt “Bitcoin City”, som vil udnytte en vulkan som energikilde til Bitcoin-minedrift. Præsidenten har også gentagne gange brugt statsmidler til at købe Bitcoins og offentliggjort opdateringer på sit X-Account. Det var dog ikke altid nemt at finde ud af, præcis hvor stor El Salvadors andel af den tilgængelige Bitcoin-kvote var.

For at afhjælpe dette har regeringen lanceret en hjemmeside, der viser de aktuelle Bitcoin-beholdninger i landet samt de specifikke købstransaktioner. Brugerne kan også få indblik i On-Chain-data for Bitcoin-blockchainen gennem hjemmesiden bitcoin.gob.sv.

Ifølge hjemmesiden ejer El Salvador i øjeblikket 5.752,76 Bitcoins, som ved den aktuelle Bitcoin-kurs på 65.133,71 (pr. 16.05.2024) har en værdi på 374.698.601,54 amerikanske dollars. Det fremgår også, at der i løbet af de seneste syv dage er blevet tilføjet præcis syv Bitcoins til statskassen. Dette opfylder Bukeles løfte fra 2022 om, at hans land vil købe en Bitcoin om dagen, så længe det er økonomisk overkommeligt med fiatvalutaer.

Der vises ikke en gennemsnitlig købspris på hjemmesiden, men baseret på kendte Bitcoin-kurser og købstidspunkter i fortiden kan man antage, at Bukeles kryptosatsning på nuværende tidspunkt giver overskud. Selvom der tidligere har været perioder med tab på grund af faldende Bitcoin-kurser, kunne Bukele ved afslutningen af 2023 meddele, at hans Bitcoin-investeringer igen var rentable.

Top  Bitcoin BSC: En Bitcoin-alternativ med en eksplosiv start samler allerede næsten $50.000 inden for 24 timer

Disse oplysninger er dog øjebliksbilleder, og med den fortsatte høje volatilitet på kryptomarkedet kan en prisnedgang igen ændre billedet, hvis Bukele fastholder sin “en-bitcoin-om-dagen” plan og fortsætter med at øge Bitcoin-porteføljen kontinuerligt, selv ved aktuelle høje priser.

Redaktion finanzen.net

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button