BitcoinEthereumEthereum ClassicKrypto News

Er Ethereum ETFs på vej i USA? Realistisk eller urealistisk?

Ethereum ETFs – et realistisk håb eller en fjern drøm?

Ethereum ETFs og deres potentielle godkendelse af den amerikanske børsmyndighed SEC er i øjeblikket et hot emne inden for kryptosfæren. Siden januar har Bitcoin ETFs i USA vist, hvilke effekter tilladelsen af sådanne finansielle instrumenter kan have – Bitcoin er skiftet til rally-tilstand og sætter nye all-time highs. Mange investorer ønsker en lignende dynamik for Ethereum (ETH) og venter derfor spændt på den 23. maj. På dette tidspunkt kan SEC muligvis give grønt lys til flere Ethereum ETFs på én gang. Men der er også legitime tvivl om, hvorvidt SEC vil ændre sin holdning og tillade Ethereum ETFs.

Den velrenommerede kryptojournalist Laura Shin havde for nylig ETF-specialisten Eric Balchunas fra Bloomberg som gæst i sin podcast Unchained. Balchunas og hans kollega James Seyffart havde præcist forudsagt godkendelsen af Bitcoin ETFs. I januar lå deres prognoser for Ethereum ETFs på over 60% sandsynlighed for en hurtig godkendelse, men Balchunas har nu justeret dette til 50% i samtale med Shin, baseret på diskussioner med Seyffart.

Ethereum ETFs – eksperters udfordringer

Balchunas og andre eksperter nævner primært tre hindringer for Ethereum ETFs:

  1. Godkendelsesprocessen hos SEC går i stå. Selvom myndigheden for nylig havde et møde med repræsentanter fra kryptobørsen Coinbase for at drøfte potentielle Ethereum ETFs, har SEC endnu ikke planlagt officielle møder med de faktiske ansøgere, herunder Grayscale og BlackRock. To måneder før godkendelsen af Bitcoin ETFs var processen allerede mere fremskreden der.

  2. Godkendelsen af Bitcoin ETFs blev udløst af en retssag fra Grayscale i august 2023. Den gang spillede eksisterende Bitcoin Futures ETFs en vigtig rolle, og prisrelationerne mellem spot- og futuresmarkedet var afgørende. Balchunas påpeger, at prisrelationerne for Ethereum muligvis divergerer mere end for Bitcoin og dermed kunne give SEC et argument for ikke at godkende det.

  3. Balchunas tvivler desuden på, om Grayscale eller andre ansøgere til Ethereum ETFs ville gå rettens vej mod SEC. Det er en omkostningsfuld sag, og Grayscale har oplevet, hvordan kampen for Bitcoin ETFs ultimativt også gavnede konkurrenter. Derudover betvivler Balchunas, om Ethereum ETFs vil tiltrække tilstrækkelig kapital til at retfærdiggøre en godkendelse.

Top  Toyota foreslår projekt om udforskning af køretøjets mobilitet som en smart konto på Ethereum blockchain, hvilket muliggør fuldt autonome kørsel.

Konklusion: Godkendelse af Ethereum ETFs af SEC er ikke en selvfølge

Podcast-vært Laura Shin minder om, at SEC under ledelse af Gary Gensler fortsat er ekstremt kritisk over for krypto. Gensler advarer stadig mod svindel inden for Bitcoin og lignende og henviser til ulovlig brug af kryptokurver i områder som terrorfinansiering eller ransomware.

Det kan således være, at SEC’s holdningsændring med hensyn til Bitcoin ETFs forbliver en enlig svale, og Ethereum ETFs forbliver en ønsketænkning. En anbefaling i øjeblikket er at følge nøje med i, om SEC, ligesom med Bitcoin ETFs, i de kommende uger går ind i detaljerede drøftelser med ansøgerne til Ethereum ETFs. Også prisrelationen mellem Ethereum på spotmarkederne og ETH Futures kunne være et vigtigt tegn på, om SEC har en stærk begrundelse for ikke at godkende Ethereum ETFs. Med andre ord: Den 23. maj som håbet for en godkendelse af Ethereum ETFs af SEC vakler, og selv optimisterne erkender stadig relevante hindringer.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Få adgang til de seneste Ethereum Classic News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button