AltcoinsKrypto News

Ethereum Co-founder Vitalik Buterin’s Account Hacked: Users Face Financial Losses and Stolen NFTs

Ethereum (ETH) medstifter Vitalik Buterin har angiveligt haft sin X (tidligere Twitter) konto kompromitteret.

I en nu slettet tweet hævdede den hackete konto, at Consensys vil lancere en minde NFT for at fejre ankomsten af Proto-Danksharding-funktionen til Ethereum.

Hackeren brugte Buterins konto til at dele et ondsindet link og lokkede ofrene med løftet om en gratis NFT.

Men når ofrene tilsluttede deres tegnebøger, blev deres midler stjålet.

Den 9. september meddelte Dmitry Buterin, Vitaliks far, om hackingen på X og sagde, at Vitalik arbejdede på at genvinde kontrollen over sin konto.

“Ignorer dette indlæg, åbenbart er Vitalik blevet hacket. Han arbejder på at få adgang igen,” sagde Vitaliks far i sin tweet.

Bedrageriet har medført betydelige økonomiske tab for ofrene, der faldt i fælden og klikkede på det ondsindede link.

Ifølge blockchain-efterforsker ZachXBT blev der samlet tabt over $691.000 af personer, der klikkede på det vildledende link.

Han afslørede, at den mest værdifulde NFT, der hidtil er stjålet, var CryptoPunk #3983, vurderet til cirka $250.543.

Flere kryptobrugere rapporterede også, at de mistede værdifulde NFT’er til bedrageriet.

En X-bruger ved navn Satoshi 767 satte spørgsmålstegn ved Buterins sikkerhedsforanstaltninger og foreslog, at han burde tage ansvar for hændelsen.

“Jeg hader at være den, der siger det, men Vitalik burde påtage sig ansvaret for sin dårlige op-sec og kompensere de berørte,” sagde han og antydede, at han mener, at Buterins uagtsomhed førte til angrebet.

“Den eneste måde, hvorpå dette ikke er uagtsomhed fra Vitaliks side, er hvis nogen internt i X har kompromitteret kontoen, eller hvis han blev tvunget personligt af en kriminel, der truede med vold. Jeg tvivler stærkt på, at det er, hvad der skete. Mest sandsynligt var det en SIM-swapping.”

Top  Tether übersteigt Verbindlichkeiten um 3,2 Milliarden US-Dollar: Beeindruckender Zertifizierungsbericht für das dritte Quartal enthüllt Dominanz auf dem Markt

ZachXBT modsagde imidlertid disse påstande og påpegede, at Buterins høje profil gør ham til et oplagt mål for forskellige hackingforsøg.

Han understregede, at det er for tidligt at konkludere, om det var et SIM-swapping-angreb, og påpegede muligheden for en insider eller andre former for manipulation.

Hacks og Rug Pulls ansvarlig for tab på $1,2 milliarder i 2023

Indtil videre har Web3-platforme tabt over $1,2 milliarder i hacks og rug pulls, ifølge en rapport fra Web3 bug bounty-platformen Immunefi.

Rapporten afslørede i alt 211 separate hændelser, der bidrog til denne massive sum, hvoraf august måned alene stod for tab på $23,4 millioner.

Stigningen i tab i august bidrog primært til projekter, der blev hostet på det nyopstartede Ethereum Layer 2 Base-netværk.

Ifølge rapporten oplevede Ethereum det mest betydningsfulde antal angreb, med fem forskellige hændelser, der påvirkede protokoller bygget på netværket.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button