EthereumKrypto News

Ethereum Dencun – Det næste store opgradering er på vej

Ethereum Dancun – Det næste store opgradering nærmer sig

Bei Ethereum (ETH) rückt mit Dencun das nächste große Upgrade näher. Die Entwickler wollen damit insbesondere mehr Transaktionen ermöglichen. Offen ist, ob Ethereum Dancun 2023 kommt oder sich bis 2024 verzögert.

Ethereum (ETH) er urokkeligt placeret som nummer to blandt de vigtigste globale kryptokurver, kun overgået af Bitcoin (BTC). En væsentlig del af Ethereum’s succes skyldes den løbende teknologiske udvikling. Siden lanceringen i 2015 er der blevet implementeret omkring 20 større opgraderinger af netværket. Med opgraderingen Dancun (også kendt som Cancun) står Ethereum over for det næste store skridt på teknologi-fronten i de kommende måneder. Specialisterne fra DWF Labs Research har samlet vigtige detaljer om Ethereum Dancun i en blogpost, og vi bringer her de vigtigste punkter:

  • Ethereum Dancun skal implementere i alt ni forslag til forbedringer (EIP), hvoraf EIP 4844 er det mest betydningsfulde.
  • Med EIP 4844 bliver det muligt at implementere “Blobs” og “Proto-Danksharding” i Ethereum. Disse begreber dækker over de første løsningsforslag til at øge antallet af transaktioner pr. sekund (TPS) på Ethereum-netværket.
  • I øjeblikket kan Ethereum-netværket kun håndtere 12 TPS, hvilket har medført flaskehalse og høje transaktionsgebyrer. Dette har resulteret i en stor tilstrømning af såkaldte Layer-2-løsninger som Arbitrum (ARB) eller Optimism (OP).
  • Med Dancun-opgraderingen vil Ethereum selv kunne håndtere mange flere TPS, hvilket også kan gavne Layer-2-løsningerne. Derudover vil Dancun introducere et separat auktionssystem for transaktionsgebyrer, der opstår som følge af “Blobs” og “Danksharding”.
  • Ethereum-grundlæggeren, Vitalik Buterin, har i sommer nævnt skaleringen af netværket som et af hovedmålene og har udtrykkeligt inkluderet Layer-2-løsningerne. Hvis Dancun-opgraderingen fungerer som planlagt, forventes der et konstruktivt samarbejde mellem Ethereum som Layer 1 og Layer-2-udbyderne.
Top  Bitcoin-Experte identificerer kritisk prisniveau på 61.500 dollars: Hvad det betyder for fremtiden for kryptomarkedet

Dancun-opgraderingen forventes at levere betydelige kapacitetsreserver til den vigtige sektor Dezentralisierte Finanzen (DeFi). Dette, sammen med lavere transaktionsgebyrer, kan øge Ethereum’s appel. Det har været observeret, at antallet af ETH-stakere er stigende, mens DeFi-markedet for ETH skrumper. Dette ønskes rettet for at demonstrere Ethereum’s multifunktionalitet inden for områder som blockchain-spil og digital identitet.

Fazit: Ethereum Dancun – Ventetiden på opgraderingen er begyndt

Opprindeligt var Dancun-opgraderingen til Ethereum planlagt til at finde sted i år. Udviklerne antyder dog allerede, at ETH Dancun kan blive forsinket og måske først blive lanceret i første kvartal af 2024. For investorer med en mellem- og langsigtede perspektiv betyder det nu, at de må vente på Ethereum Dancun. Det er vigtigt at bemærke, at EIP 4844 har potentialet til at påvirke forretningsmodellerne for Layer-2-løsningerne, fordi Ethereum vil være i stand til at håndtere flere TPS.


Note: Denne artikel er skrevet i response til en anmodning og indeholder ikke eksterne links, billeder eller en hovedtitel.

Hold dig informeret med Ethereum News

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button