EthereumEthereum ClassicKrypto News

Ethereum Dencun Upgrade: Datofastsættelse og Implikationer for Blockchain Development

Ethereum Dencun Upgrade: EIP-4844 Introducerer Proto-Danksharding

Ethereum-udviklerne har fastlagt en dato for lanceringen af Mainnet-opgraderingen Dencun, der introducerer flere Ethereum Improvement Proposals (EIPs), herunder Proto-Danksharding, som sigter mod at sænke transaktionsomkostningerne på lag 2.

Ethereum-udviklerne har under et to-ugers koordineringsmøde fastlagt den 13. marts som måldatoen for det længe ventede Dencun-opgradering, der markerer et vigtigt skridt i blockchain-udviklingen. Denne opgradering udgør de største ændringer på Ethereum siden april 2023.

Ethereum Dencun Upgrade lever i Holesky Testnet

Dencun, en kombination af opgraderingerne Cancun og Deneb på Ethereum, omfatter forbedringer både i eksekverings- og konsenslaget. En vigtig komponent af Dencun er Proto-Danksharding (EIP-4844), som muliggør midlertidig lagring og adgang til store datamængder uden for kæden gennem Ethereum-noder.

Denne innovation sigter mod at reducere lagerbehovet og markant sænke transaktionsomkostningerne for decentrale Ethereum-applikationer (Dapps), hvilket især gavner lag 2 Rollup-kæder ved at muliggøre billigere og mere skalerbar dataprocessering.

Beslutningen om at fastsætte datoen for opgraderingen blev truffet under Consensus Layer Call 127 af kerneudviklerne, efter at opgraderingen med succes og uden problemer blev implementeret på Holesky-testnetværket. I går blev Dencun-opgraderingen udført på Holesky-testnetværket kl. ca. 6:35 ET, som bekræftet af Ethereum-eksekveringsklienten Nethermind, og derefter hurtigt afsluttet.

Som en del af den trinvise implementering af opgraderingen blev Dencun allerede implementeret den 17. januar i Goerli-testnetværket og den 30. januar i Sepolia-testnetværket. Parithosh Jayanthi, en DevOps-ingeniør hos Ethereum Foundation, udtrykte sin begejstring: “Det er fantastisk at se, at års indsats endelig planlægges til Ethereum Mainnet”, udtalte han til CoinDesk via Telegram.

Top  Nye udviklinger i Ripple vs. SEC retssag: Deadlines nærmer sig for indgivelse af Remedy Briefings

“Blobbs kommer til mainnet på slot 8626176 .oO”

  • @timbeiko.eth ☀️ (@TimBeiko) 8. februar 2024

Dencun-opgraderingen på Ethereum-hovednetværket, populært kendt som “Hard Fork”, forventes at finde sted, når blockchain når slot 8626176, præcist kl. 13:55 UTC den 13. marts. Denne dato er dog underlagt godkendelse fra udviklerne og bekræftelse via Open-Source-softwareplatformen GitHub.

Dencun Network Upgrade i Ethereum Goerli Testnet aktiveret, introduktion af Proto-Danksharding

Dencun Network Upgrade blev aktiveret den 17. januar i Goerli-testnetværket. Det introducerer flere EIPs, herunder EIP-4844, der muliggør Proto-Danksharding, en længe ventet forbedring, der ifølge udviklerne vil markant reducere transaktionsgebyrerne på Ethereum Layer-2s.

Dencun introducerer en ny transaktionsklasse kaldet “Proto-Danksharding”, der sigter mod at reducere transaktionsomkostningerne for Rollups ved at indføre data-“Blobbs” til datalagring. Derudover forventes omkostningerne til de tilgængelige data på Ethereum at blive reduceret, hvilket gør projekter som Celestia, Avail og EigenDA mere attraktive.

Udviklingsteamet har gennemført tre tests for at sikre en problemfri drift af Dencun på Mainnet, hvor den seneste implementering på Holesky-testnetværket markerer kulminationen af disse bestræbelser. Proto-Danksharding fungerer som en begyndelsesfase af en mere omfattende teknisk funktion kendt som “Danksharding”, der sigter mod at skalere Ethereum-blockchainen.

Den bekræftede dato for Dencun udgør en forsinkelse i forhold til udviklernes oprindelige plan, der pegede på slutningen af 2023. På grund af tekniske udfordringer blev tidsplanen for opgraderingen udsat til begyndelsen af 2024.

Med blikket rettet mod fremtiden skitserer udviklerne allerede planer for næste Hard Fork, Prague/Electra, der kunne inkludere “Verkle Trees”, en innovativ datastruktur, der sigter mod at gøre det lettere for noder at lagre store datamængder uden at påvirke blokvalideringskapaciteterne.

Top  BASE: Eksplosiv vækst - når Ethereum Layer 2 Blockchain når Top 10

Den seneste store opgradering af Ethereum, Shapella, fandt sted i april 2023 og gjorde det muligt for brugere og validerere for første gang at hæve deres stakede Ether i netværket. Med den forestående lancering af Dencun udvikler Ethereum sig yderligere og forbedrer sine evner til at imødekomme de voksende krav fra dets brugere og det decentrale økosystem.

Hold dig informeret med Ethereum News

Få adgang til de seneste Ethereum Classic News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button