BitcoinEthereumEthereum ClassicKrypto News

Ethereum-ETFs: Hvornår vil handlen begynde, og hvordan vil kursen reagere?

En mulig handelsstart for Ethereum-ETF’er

Aktuelt er der endnu ikke fastlagt en specifik dato for handelsstarten. Potentielle ETF-udstedere er i øjeblikket ved at finalisere deres S1-formularer – først når disse er bekræftet af SEC, kan ETF’er blive handlet på børserne.

Ifølge kilder, der er bekendt med processen, kan der gå flere uger, før alle spørgsmål vedrørende ETF-lanceringen er afklaret. Galaxy Digital forventer eksempelvis, at Spot-Ethereum-ETF’er bliver noteret på børserne i juli eller august.

Spot-Ethereum-ETF’er har en “betydeligt” højere risikoprofil end Spot-Bitcoin-ETF’er, hvilket kan forlænge beslutningsprocessen for reguleringsmyndighederne om fondene, ifølge Galaxy Digital.

Denne vurdering er i overensstemmelse med udtalelser fra Eric Balchunas, ledende ETF-ekspert hos Bloomberg. I et interview med The Block sagde han allerede før godkendelsen af 19b-4’en:

“Jeg ved ikke, hvor hurtigt processen skrider frem, men i de kommende dage, måske endda uger, vil der sandsynligvis være en vanvittig hektisk periode – alt afhængigt af, hvordan S1-formularerne skrider frem.”

En afgørende faktor vil være SEC’s hastighed. Udstederne er afhængige af SEC’s løbende feedback i S1-processen – alt afhængig af, hvor hurtigt myndigheden behandler, forsinkes eller fremskyndes starttidspunktet for handel.

Forventede strømme i Ethereum-ETF’er

Selvom ingen nøjagtigt kan forudsige, hvor stor efterspørgslen efter Ethereum-Spot-produkter vil være, giver følgende ekspertvurderinger en god indikation af, hvad vi kan forvente.

Ifølge JPMorgan kunne markedsdeltagere i første omgang reagere tilbageholdende, hvilket kunne føre til kortsigtede kursudsving. Ikke desto mindre er de langsigtede udsigter positive, da forventede strømme stabiliseres og styrker Ethereum’s markedsdækning. Den finansielle gigant forventer generelt 1-3 milliarder dollars i ETH-ETF-strømme inden udgangen af 2024.

Top  Vitalik Buterin sendte 600 ETH til Coinbase-Wallet - Hvordan vil Ethereum-kursen reagere?

Eric Balchunas fra Bloomberg forventer derimod, at ETH-produkter kan tegne omkring 15-20 procent af strømmene i Bitcoin-ETF’er. Bitcoin-ETF’er har siden deres lancering i januar haft næsten 13,8 milliarder dollars i nettotilstrømninger. Dermed kunne ETH-ETF’er ifølge denne vurdering forvente strømme på 2-2,8 milliarder dollars inden udgangen af 2024 efter en vellykket handelsstart i juli/august.

Bitwise CIO Matt Hougan udtrykte sig endnu mere optimistisk i Bankless Podcast og forventer, at ETH-ETF’er i de første fire handelsmåneder kunne have nettotilstrømninger på 25-50 procent af BTC-ETF’er:

“Kunne vi mod udgangen af året få yderligere 5 milliarder dollars i Ethereum-ETF’er? Jeg finder det helt muligt. […] Bitcoin-ETF’er har haft tilstrømninger på 12-14 milliarder dollars i de første 4 måneder, jeg tror, Ethereum-ETF’er vil tegne mindre end halvdelen, men mere end en fjerdedel af disse strømme.”

Grayscales forskningsteam ligger midt i disse prognoser og forventer ca. 25-30 procent af efterspørgslen fra Bitcoin-ETF’er i Ethereum-ETF’er.

Med disse prognoser svinger forventningerne generelt mellem 1 milliard dollars og næsten 7 milliarder dollars. Uanset hvad er eksperterne enige om, at Ethereum vil drage stor fordel af godkendelsen af ETF’er – tre scenarier kan udledes heraf.

Men hvordan kan dette påvirke prisen på den næststørste kryptocurrency?

Markedet påvirkes af mange faktorer, så det er også her svært at give en præcis vurdering. Godkendelsen af Bitcoin-ETF’er og den efterfølgende bevægelse af BTC-kursen kan dog tjene som pejlemærke.

Kryptoanalytiker TradeTheFlow skrev i går i en udførlig X-post:

“Jeg antager, at cirka 75% af den seneste udvikling af Bitcoin-prisen udelukkende kan forklares ved nettotilstrømningerne til ETF’er. Dette betyder, at en nettotilstrømning på ~13,86 mia. USD har flyttet BTC med ca. +37,5%. Med andre ord antages det, at hver milliard dollars i nettotilstrømning til ETF’er har flyttet BTC med +2,7%.”

Top  Dow Jones når højeste niveau i knap to år - ugentligt plus på 2,4 procent

Tallene kan ikke overføres direkte til Ethereum på grund af meget forskellige forudsætninger. Analytikeren påpegede, at BTC’s FDV (Fully Diluted Valuation) er ca. 3,15 gange højere end den for ETH. Derudover er cirka 27 procent af al Ethereum bundet i Staking-kontrakter, hvilket yderligere strammer udbuddet. Endelig påpegede TradeTheFlow, at Ethereum siden sin overgang til Proof of Stake har været overordnet deflationær (-0,184 procent).

“Med udgangspunkt i dette kan man antage, at ETH er 4 gange mere reaktiv end BTC, hvilket betyder, at ETH bevæger sig fire gange så meget som BTC ved samme kapitaltilstrømning. Dette ville betyde, at hver milliard dollar i nettotilstrømning kunne flytte ETH med +10,8%.”

I henhold til de tidligere nævnte scenarier – bearsk, basis og bullsk – med hensyn til forventede nettotilstrømninger, resulterer dette i følgende prisprognoser for Ethereum:

Ud fra den nuværende Ethereum-kurs på 3.782 dollars svarer dette til stigninger på 17 procent, 40 procent og 78 procent.

I alt lover de kommende måneder at blive yderst spændende for Ethereum. Den forventede handelsstart af Ethereum-ETF’er i juli/august har potentiale til at sende Ethereum-prisen markant over sine gamle All Time Highs.

Derfor kan det være en god idé at positionere sig på markedet allerede nu. I vores omfattende sammenligning af udbydere kan du finde den rette børs til at investere sikkert og pålideligt i Ethereum!

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Få adgang til de seneste Ethereum Classic News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button