BitcoinEthereumEthereum ClassicKrypto News

Ethereum’s “Merge” Software-Upgrade: En milepæl for grøn blockchain-teknologi

I september 2022 gennemgik Ethereum-blockchain, hjemsted for den næststørste kryptovaluta Ether, en stor softwareopgradering kaldet “Merge”. Denne opgradering førte til en betydelig reduktion af energiforbruget. Før fusionen nåede de samlede drivhusgasemissioner fra Ethereum siden lanceringen i 2015 op på 27,5 millioner tons CO2-ækvivalenter. Ifølge en undersøgelse ligger de nuværende årlige emissioner af Ethereum dog på omkring 2,8 tusinde tons CO2-ækvivalenter – hvilket svarer til mere end en 99 % reduktion.

Efter fusonen har Ethereum ifølge udviklerne opnået en imponerende forbedring af energieffektiviteten og forbruger over 99 % mindre energi. De nuværende emissioner svarer til cirka fem tur-retur-flyvninger mellem London og New York – et opmuntrende resultat i betragtning af den generelle opfattelse af, at blockchain er en teknologi med høje emissioner. Dette resultat understreger potentialet for blockchain-teknologier som Ethereum til at bidrage til accelerationen af klimainvesteringer.

En omfattende undersøgelse, udført af Alexander Neumueller, leder af forskning i digitale aktivers klimapåvirkning ved University of Cambridge, anses for at være en af de mest omfattende analyser af historiske emissioner fra Ethereum. Neumueller offentliggjorde, at Bitcoin, den største blockchain og kryptovaluta, forårsager årlige emissioner på omkring 73,9 millioner tons CO2-ækvivalenter i november 2022. Sammenlignet hermed ligger de årlige emissioner af Bitcoin ifølge Climate Watch på et niveau svarende til Kambodjas i 2020. Da verdens ledende personligheder og delegater fra næsten 200 lande er samlet til COP28-klimatopmødet i Dubai, er maksimering af energieffektivitet i forskellige brancher et centralt emne på dagsordenen. Denne løbende dialog afspejler den presserende nødvendighed af at tackle bæredygtighedsbekymringer i forbindelse med teknologier som blockchain.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Få adgang til de seneste Ethereum Classic News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button