AltcoinsKrypto News

EU-Parlamentet godkender ny lovgivning: Skærpede skatterapporteringskrav for kryptotransaktioner

Lawmakers i Europa-Parlamentet har givet deres støtte til den ottende version af direktivet om administrativt samarbejde (DAC8), en foranstaltning der introducerer krav om skatterapportering for kryptotransaktioner.

Under et plenarmøde afholdt i Strasbourg, Frankrig, den 13. september stemte et overvældende flertal på 535 medlemmer for lovforslaget, kun 57 stemte imod og 60 undlod at stemme.

DAC8, som det er beskrevet i dokumenter fra Den Europæiske Union, har til formål at give skattemyndighederne de nødvendige redskaber til at overvåge og vurdere kryptotransaktioner foretaget af enkeltpersoner og organisationer inden for EU’s medlemsstater.

Det foreslåede rapporteringssystem, der blev introduceret af Europa-Kommissionen i december 2022, vil kræve, at udbydere af kryptoaktiverapporter rapporterer transaktioner foretaget af EU-kunder.

Målet er at øge gennemsigtigheden, mindske risikoen for skatteunddragelse og muliggøre mere effektiv sporing af kryptoaktiver og de tilhørende indtægter.

Den nylige afstemning ved plenarmødet markerede den sidste fase før DAC8 blev lov.

EU’s medlemsstater har nu indtil den 31. december 2025 til at implementere reglerne, der træder officielt i kraft den 1. januar 2026.

EU fører an i regulering af krypto

DAC8 følger godkendelsen af Markets in Crypto Asset (MiCA) lovgivningen i maj 2023, der har til formål at imødegå den “vilde vesten”-mentalitet, der er udbredt inden for digitale aktiver.

Reguleringen er beregnet til at give juridisk klarhed til sektoren og beskytte investorer mod svindlere samtidig med at fremme innovation i rummet.

Reglerne, der forventes at træde i kraft i 2024, kræver, at virksomheder, der ønsker at udstede, handle og sikre kryptoaktiver, tokeniserede aktiver og stablecoins i EU’s 27-lande blok, skal opnå en licens.

I mellemtiden angiver tallet “8” i direktivets titel, at det er den ottende version, hvor hver tidligere version behandlede forskellige aspekter af finansiel overvågning.

Top  Bitcoin stiger over 44.000 dollars igen - Der er flere grunde til denne kryptokurrency-optimisme

Den aktuelle version af DAC8 stemmer overens med Crypto-Asset Reporting Framework (CARF) og lovgivningen i MiCA, og dækker dermed omfattende kryptoaktivtransaktioner inden for EU.

Men kritikere af DAC8 hævder, at det ikke adskiller sig meget fra CARF og reducerer medlemsstaternes tilsynsbeføjelser.

Max Bernt, chefjuridisk officer hos Blockpit, udtrykte bekymring over forpligtelsen til, at udbydere af kryptoaktiverapporter skal afgøre fra sag til sag, om en overført kryptoaktiv er rapporterbar eller ej.

“I den henseende er der en risiko for, at der kan være væsentlige forskelle i fortolkningen, og at denne manglende sammenhæng kan reducere effektiviteten og effektiviteten af DAC-regimet”, sagde han.

Han udtrykte også bekymring over mulig overlapping i rapporteringen, når lovgivere navigerer mellem de eksisterende regler og dem, der er planlagt til implementering.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button