Krypto News

EU-Trilog vertager forhandlingerne om EU’s AI Act: Hvordan påvirker lovforslaget brugen af KI i europæisk finans?

Enighed om AI Act endnu ikke opnået

I de tidlige morgentimer syntes der at være enighed om en aftale, men forhandlingerne om AI Act er blevet udsat. I den såkaldte trilog fortsætter EU-Parlamentet, -Kommissionen og -Rådet med at kæmpe om en europæisk lovgivning om håndtering af kunstig intelligens. Et af stridspunkterne er brugen af biometriske data fra AI-systemer. Ifølge Reuters findes der et kompromisforslag, der undtager open-source-programmer fra loven. Det er endnu uvist, hvornår der vil blive opnået enighed.

KI i lænker

Siden fremkomsten af sprogrobotter som ChatGPT trænger kunstig intelligens ind i stadig flere livsområder. Kritikere advarer om uforudsigelige konsekvenser. Formålet med AI Act er at styre fremskridtene i udviklingen af kunstig intelligens uden at kvæle dem. Dette skal ske ved at opdele AI-applikationer efter potentielle faregrader i risikogrupper og håndhæve strenge sanktioner i tilfælde af overtrædelser. Finanssektoren, herunder krypto-virksomheder, der i stigende grad benytter sig af AI-modeller, vil også blive berørt af AI Act. Branchens eksperter har reageret overvejende positivt.

Konklusion

For at undgå at retsstaten mislykkes, skal EU-parterne fortsat arbejde på at nå frem til enighed om AI Act. Det er afgørende at regulere brugen af kunstig intelligens for at undgå negative konsekvenser for samfundet og økonomien. AI vil utvivlsomt spille en vigtig rolle i fremtiden, og det er derfor nødvendigt at sikre, at dens anvendelse sker på en måde, der gavner samfundet som helhed.

Top  Binance genoptager forretningen i Belgien efter midlertidig lukning

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button